Előrendelhető a Nokia 808 PureView

Farkas Norman - 2012. április 10.

A Nokia Italy hivatalos oldalán bukkant fel a 41 megapixeles kamerával felvértezett multimédiás szörnyeteg, mint előrendelhető modell. A cirka 600 euróért lefoglalható készülék várhatóan a május folyamán érkezik meg az üzletekbe.

A 808 PureView tehát nem kevesebb, mint 599 eurós (cirka 180 ezer forint) kezdőárral landol a piacon, amely – hiperszuper kamera ide, vagy oda - borzasztóan magasnak tűnik érte. Kétségtelen, hogy a Symbian rendszer köré épülő Nokia 808 PureView az eddigi legjobb kamerával megáldott okostelefon lesz a piacon, de aki ennyit szán egy telefonra, csak mert az szép képeket készít, azt talán okosabban tenné, ha fényképezőgépet vásárolna.

A 808 nem sokáig marad egyedül, hiszen hamarosan követhetik a hasonló képalkotási képességekkel bíró, Windows Phone alapú Lumia mobilok, s így a Nokia igencsak feladja a leckét a többi gyártónak ezen a téren.

A Nokia Italy szerint a 808 PureView májusban kerül az olasz üzletek pocaira. Kíváncsian várjuk, hogy mekkora sikert fog aratni. A masináról egyébként itt olvashatsz bővebben, ha pedig a vele készített tesztfotókra vetnél egy pillantást, akkor ezt a linket ajánljuk figyelmedbe.

 

[Forrás: Into Mobile]

Vissza