Áprilisban érkezik a Windows Phone Refresh

Farkas Norman - 2012. április 21.

A Microsoft tervei szerint már ebben a hónapban világszerte kezdetét veszi az Windows Phone rendszer köré épülő okostelefonok Tango Refresh frissítésének terjesztése.

A gyengébb hardverrel felszerelt WP mobilokat támogató Windows Phone Refresh (korábban Tango) már áprilisban elindul egy frissítés formájában a platformot képviselő készülékekre. A Microsoft szerint június végére a világ WP mobiljainak 90 százalékán már az új rendszer fog futni.

A szoftveróriás álláspontja kissé naiv hozzáállásra vall, hiszen a kütyük frissíthetősége a szolgáltatóktól is függ, akik akár úgy is dönthetnek, hogy nem bocsátják a Refresh-t az általuk eladott mobilok rendelkezésére – bár azt jelentené, hogy egy nem valami jelentős update-ről van szó.

A szóban forgó rendszerverzió alapvetően a harmatos hardveres tudással bíró masinák platformba való bevonását célozza, – például Nokia Lumia 610, ZTE Mimosa – de emellett kiterjesztett nyelvi támogatást és továbbfejlesztett multitaskingot is tartalmaz, melyekből az erősebb modellek is profitálhatnak.

A Windows Phone felhasználók tehát hamarosan részesülhetnek a Refresh frissítésben, mely korántsem ígérkezik annyira ütősnek, mint az őszre várható, sok jelentős előrelépés mellett a többmagos processzorok támogatását is magában hordozó Apollo.

[Forrás: Unwired View]

Vissza