Samsung GT-B9120: dupla kijelzős kagylódroid

Farkas Norman - 2012. június 7.

A dél-koreai gyártó gondolt egyet, és egy olyan területre merészkedett, amelyre eddig csak nagyon kevesen tévedtek: kinyitható androidos mobillal rukkolt elő. A két 3,5 hüvelykes megjelenítővel szerelt GT-B9120 nagyon izgalmas kütyünek ígérkezik, már csak az a kérdés, hogy van-e rá igény. Persze akadnak kivételek, hiszen az okosmobilok között is ta

Az érintőképernyős okostelefonok megjelenésével egyre inkább háttérbe szorultak a kagyló, illetve csúszkás kialakítású eszközök, helyüket átvették az egyetlen hatalmas megjelenítőt felvonultató masinák. Ha manapság valaki egy kinyitható, vagy kicsúsztatható készülékre vágyik, akkor az alsó kategóriás - többnyire bővíthető rendszert nélkülöző - ajánlatok közül kell választania. Persze akadnak kivételek, például a Dell Venue Pro kiválóan ötvözte az érintőképernyőt, a QWERTY gombsort és a "csúsztatós" megoldást, a Sharp pedig egy méretes, kifordítható megjelenítő bevetésével alkotta meg az Aquos 007SH névre keresztelt androidos kagylómobilját, melyből slider változat is készült.

Úgy tűnik, a Samsung is fel szeretné dobni portfólióját, ezért alkothatta meg a GT-B9120 készüléket. Az Android 2.3 Gingerbread operációs rendszer köré épülő masina lelke egy 1,5GHz-es, kétmagos Qualcomm MSM8260 processzor, melyet 1GB RAM és 16GB belső tárhely egészít ki. A gyártó nem spórolt az alkotóelemeken, hiszen a kinyitható telefon fedelén kívül és belül is egy-egy 3,5 hüvelykes, 800 x 460 pixel felbontású Super AMOLED érintőképernyő található, kinyitva pedig egy hagyományos gombsor figyelhető meg a telefon alsó lapján. A WLAN, GPS és Bluetooth modullal, valamint HSPA adatátviteli képességgel felvértezett készülék képalkotási képességeiért egy 1,3 megapixeles előlapi- és egy 5 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera felel.

A meglehetősen szokatlan, de annál izgalmasabb eszköz a China Unicorn szolgáltató kínálatában jelenik meg először, várható ára ismeretlen.

[Forrás: Unwired View]

 

Kulcsszavak: Samsung
Vissza