Egy tok, amellyel az iPhone 5-ből projektor lesz

Czipperer Dia - 2013. szeptember 10.

Számos kiegészítőt kaphatunk iPhone készülékünkhöz, melyek közül a legfurcsább ötlettől az egészen praktikus megoldásokig igen széles a paletta. Az IFA-n mutatkozott be az az újdonság, amellyel projektorként funkcionálhat készülékünk.

Első ránézésre egy otromba toknak tűnik az a találmány, amely pillanatok alatt képes kivetíteni az iPhone 5 képét a falra, így projektorként is használhatjuk telefonunk.

Az Aiptek megoldása, az i55 névre hallgató újdonságot kifejezetten iPhone 5-höz fejlesztették ki (a vállalatnak iPhone 4-gyel kompatibilis változata is létezik i50 S néven). Segítségével minden, ami a telefon kijelzőjén megjelenik, felnagyítható 60 hüvelykes méretben (egy normál TV nagysága) a falra.

És ennél nem áll meg a történet, ugyanis a projektor beépített hangszóróval rendelkezik, és akár a telefont is tölthetjük vele, miközben élvezzük a tartalmakat kinagyított változatban.

Az i55 HMDI bemenettel is rendelkezik, amely segítségével nem csak iPhone-nal működik, hanem iPad miniről, Macről és régebbi iPhone-okról is jeleníthetünk meg tartalmakat.

 

A készülék kiskereskedelmi ára 350 dollár körül mozog, és jelenleg kizárólag az európai piacokon érhető el. Habár, elemzők előrejelzései szerint az Egyesült Államokban is forgalmazzák majd.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza