Így lett pengevékony a Sony Xperia Z Ultra

Farkas Norman - 2013. szeptember 16.

A Sony közzétett egy beszédes infografikát, mely elárulja, hogy milyen technológiai megoldások alkalmazása tette lehetővé azt, hogy a 6,44 hüvelykes Full HD kijelzővel megáldott Xperia Z Ultra elférjen egy mindössze 6,5 milliméter vastag készülékházban.

Kíváncsi vagy, hogy a Sony miként alkotta meg a világ legkarcsúbb Full HD kijelzővel szerelt okostelefon-tablet hibridjét? Akkor nem kell tovább várnod a válaszra, ugyanis a gyártó megosztott egy infografikát, amely elárulja, milyen megoldások együttes alkalmazása tette lehetővé, hogy az Xperia Z Ultra mindössze 6,5 milliméter vastag készülékházban lakik.

A japán gyártónak a kijelző beépítése jelentette a legnagyobb kihívást, hiszen azt úgy kellett kialakítani a ház belsejét, hogy méretes panel mellett a többi alkatrész is elférjen. A telefon 3000mAh kapacitású akkumulátora mindössze 3 milliméter vékony, az előlapra és a hátlapra pedig edzett üveglapok kerültek. Kiderült, hogy a kijelzőt és az alaplapot összekötő, hőeloszlást segítő rézszálak annyira vékonyak, mint egy emberi hajszál. Nem semmi, ugye? Ha érdekelnek a további részletek, a Sony oldalán olvashatsz róluk (angol nyelven), illetve tanulmányozhatod az alábbi képet.

 

 

A Sony Xperia Z Ultra egyébként már több európai és ázsiai országban elérhető, hazánkban például 150 ezer forint körüli áron juthatsz hozzá egy kártyafüggetlen példányhoz.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza