Mobilappos séta a Csepel művekben

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 16.

A várost rendhagyó művészeti térként használó PLACCC Fesztivál a hónap utolsó hetében újra jelentkezik Budapest belvárosában. A programokat megelőző hétvégén, szeptember 20-án és 21-én az egykori csepeli gyárkomplexum területén először és ingyen lehet kipróbálni a Volt egyszer egy Csepel Művek applikációt.

Idén tavasszal színészek, képzőművészek, építészek és játéktervezők lepték el Csepelt, és a XXI. kerület adottságaiból merítve hoztak létre formabontó produkciókat. Az őszi PLACCC Fesztivál előtt az alkotók egy hétvégére visszakacsintanak ebbe az izgalmas városrészbe. A tavaszi programsorozatban az egyik legnagyobb sikert a holland-magyar Space Társulat sétaelőadása, a Volt egyszer egy Csepel Művek aratta, amely megidézi a nagykalapács ütemére lüktető egykori hatalmas gyár lelkét. A közönség táblagépek és fejhallgatók segítségével visszarepülhet a múltba.

A PLACCC Csepel Hétvégén szeptember 20-án és 21-én az érdeklődők elsőként és ingyen próbálhatják ki a Volt egyszer egy Csepel Művek applikációt. A Space és a PocketGuide által létrehozott app hangjáték, archív felvételek, filmhíradó részletek és egykori dolgozókkal készült interjúk segítségével teszi hallhatóvá, láthatóvá, szinte tapinthatóvá a múltat.

A Volt egyszer egy Csepel Művek egy olyan múzeum, amelyet könnyedén zsebre tehetünk. Az app a művészet, a történelem, a technológia és a személyes visszaemlékezések metszéspontjában születő háromdimenziós színházi élményt kínál kicsiknek és nagyoknak, csepelieknek és olyanoknak is, akik még sosem jártak a Csepel Művekben. Az applikáció útnak indításában a Space társulat alapító tagja, Ardai Petra rendező is közreműködik, akinek a bevezetőjét mindkét napon 16 órától és 18.30-tól hallgathatják meg a regisztrálók.

 

 

A magyar és angol nyelvű alkalmazás a PLACCC Fesztivál/ Csepeli PLACCC hétvége keretében ingyenesen letölthető szeptember 20-án és 21-én a csepel.pocketguideapp.com oldalról, illetve a helyszínen. A további frissítések, új tartalmak a letöltőknek ingyenesen elérhetők. A séta a letöltés után megszakítható és bármikor folytatható. A PocketGuide az iOs (iPhone) és Android operációs rendszereken érhető el.

 

Space (HU/NL): Volt egyszer egy Csepel Művek  app launch

Az esemény időponta 2013. szeptember 20. (péntek), szeptember 21. (szombat)

A séta első állomása: Csepel Művek főbejárata, 1211 Budapest, Gyepsor utca 1. (Csepeli HÉV, Szent Imre tér megálló)

A SPACE képviseletében Ardai Petra rendező tart bevezetőt mindkét napon 16 órakor és 18.30-kor. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. placccjegy@gmail.com

Saját okostelefon vagy tablet, fülhallgató, valamint az időjárásnak megfelelő öltözet és kényelmes cipő javasolt.

 

Vissza