A YouTube videóélmény offline is a mobilon

Czipperer Dia - 2013. szeptember 18.

A YouTube mobilalkalmazásának legújabb változata nem csupán akkor használható majd, amikor működő internetkapcsolat van. A frissített kiadás ennél többet kínál: offline módban is lehet videókat nézni.

A YouTube megújult mobilapplikációja lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy videókat töltsenek le, és akkor is megtekinthessék ezeket, amikor éppen nincs internetkapcsolatuk.

A YouTube novemberben frissíti mobilapplikációját, amelynek köszönhetően okostelefonra és táblagépre is letölthetők lesznek a videók.

Ám ezek csak korlátozott ideig lesznek tárolhatók és nézhetők eszközökön: mindössze 48 óráig. A Google ezekbe is belecsempészi majd a hirdetéseket, ám ezt eddig is elviselték a felhasználók, cserébe a végeláthatatlan videó áradatért. Most pedig akár olyan helyeken is lehet YouTube videót nézni, ahol eddig ez kicsit problémásabb volt (pl. repülőgépen).

A felhasználók egynegyede (naponta nagyjából 1 milliárd felhasználó van az oldalon) mobilról használja a YouTube-ot, melyek száma az új opciónak köszönhetően tovább nőhet.

 

Forrás: CNET.com, AllThinsD.com

Vissza