Itt a BlackBerry Z30

Farkas Norman - 2013. szeptember 18.

A kanadai gyártó lerántotta a leplet új okostelefonjáról, a BlackBerry Z30-ról. A BB10 rendszerű készülék 5 colos Super AMOLED kijelzővel és négymagos processzorral igyekszik elnyerni a felhasználók kegyeit.

Bár a nagyközönség a BlackBerry Messenger Android és iOS platformokra szabott kiadását várta a mai napra, a kanadai gyártó egy új okostelefont mutatott be: megérkezett a BlackBerry Z30.

A 140,7 x 72 x 9,4 milliméteres készülék a BlackBerry 10.2 operációs rendszer köré épül, külső megjelenésben pedig a januárban leleplezett BlackBerry Z10-est idézi. Ami az újdonság technikai tudását illeti, vonzó, de napjaink csúcsmodelljeihez képes némileg visszafogott összeállításról számolhatunk be: működéséért egy négymagos 1,7GHz-es Snapdragon S4 Pro processzor felel, melyet 2GB RAM, 16GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat és 2880mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A mobil előlapján egy 5 hüvelykes Super AMOLED érintőképernyő terül el, melynek felbontása 1280 x 720 pixel. A Z30 képalkotási képességeit egy 2 megapixeles előlapi és 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera biztosítja, utóbbi Full HD videók rögzítésére is alkalmas. Természetesen NFC, Bluetooth (4.0), A-GPS és Wi-Fi (802.11a/b/g/n) modul, illetve 4G LTE modem is került a fedélzetre.

A BlackBerry Z30 jövő héten kerül az üzletekbe az Egyesült Királyságban és Közel-Keleten, de számos egyéb régióba is meg fog érkezni az ünnepek előtt. A készülék árát egyelőre homály fedi.

A BlackBerry operációs rendszer 10.2-es verziója október közepén lesz elérhető frissítés formájában a BlackBerry Z10, Q10 és Q5 modellekre.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza