Egyesül az Asus és az Acer?

Farkas Norman - 2013. szeptember 20.

A Google felvásárolta a Motorola mobil részlegét, a Nokia okostelefonok pedig a Microsoft szárnyai alatt jelennek majd meg 2014-ben. A mobilpiac akvizícióinak sora hamarosan tovább folytatódhat, ezúttal az Asus és az Acer olvadhat össze.

A friss hírek szerint hamarosan egyesülhet a két „A" betűs tajvani gyártó, az Asus és az Acer.

Johnny Shih, az Asus elnöke azt válaszolta az egyesüléssel kapcsolatos kérdésre, hogy az ipar most egy változó időszakon megy keresztül, s ilyenkor jól jön a nyitott gondolkodás. A cégvezér szavai éles szemléletváltásról tanúskodnak, hiszen korábban a vállalat növekedésének fontosságát hangsúlyozta. Az Asus fő profilja egyébként a hardvergyártás (pl. alaplapok), de az elmúlt években egyre több, főként felsőkategóriás mobil eszköz jelent meg portfóliójában.

Az Acer alapítója, Stah Sihih nemrég a fúziók, illetve felvásárlások iránti nyitottságáról beszélt. Szerinte semmi akadálya egy akvizíciónak, ha azt oly módon lehet megvalósítani, hogy mindkét fél számára jelentős előnyökkel járjon – figyelembe véve a részvényeseket, a dolgozókat, sőt a társadalom egészét is.

Egyelőre csak pletyka szinten beszélhetünk Asus-Acer akvizícióról, de ha nem változik a vezetők hozzáállása, könnyen megvalósulhat az egyesülés. Érdekesség, hogy a piac pozitívan reagált a hírre: a tegnapi nap folyamán az Asus részvényeinek értéke 1,69 százalékkal emelkedett, az Acer esetében pedig 0,5 százalékos növekedésre lehettünk figyelmesek.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza