Kijátszható az iPhone 5S ujjlenyomat-olvasója [Videó]

Czipperer Dia - 2013. szeptember 23.

Alighogy megjelent a legújabb iPhone és vele együtt az ujjlenyomat-olvasó is, máris meghekkelték. A manőverről videó is készült.

Múlt héten már foglakoztunk azzal, hogy az iOS 7-ben is súlyos biztonsági hiba van, ezáltal könnyen megkerülhető a jelszavas védelem. Most pedig egy videó is árulkodik arról, hogy sikerült feltörni az iPhone 5S ujjlenyomat-olvasóját, mindössze két nappal azután, hogy forgalomba került a készülék.

A világ egyik legrégebbi német hekkercsapatának (Chaos Computer Club) sikerült kijátszani az Apple ujjlenyomat-olvasóját, méghozzá oly módon, hogy képet készítettek a kijelzőn megjelenő ujjlenyomatról, majd pedig egy hamis ujjat készítettek a minta alapján. Mindez elég volt ahhoz, hogy feltörjék az iPhone 5S védelmi rendszerét.

Persze a fényképet elég jó, 2400 dpi felbontással készítették – mivel az Apple érzékelői sokkal nagyonb felbontással dolgoznak, mint eddig bármilyen , majd ezután megtisztították, negatívba forgatták, majd 1200 dpi-ben lézernyomtatóval kinyomtatták egy átlátszó lapra. Ezután rózsaszín gumis anyagot (latex) öntöttek a vastagon nyomtatott mintára. A latex, miután megkötött, helyettesítette az ujjat, benne az ujjlenyomattal.

A videón már csak a kész eredményt láthatjuk, már valóban működik. Igaz, nem olyan egyszerű, de az igazán elszántak számára jó kihívás. Bár valószínűleg nem sokat választják majd ezt a hekkelési módot, de jobb félni, mint megijedni.

 

 

Forrás: BuzzFeed.com

Vissza