Készül a pénztárcabarát BlackBerry „Kopi”

Farkas Norman - 2013. szeptember 26.

Előkerült egy fotó a jobb napokat is megélt kanadai gyártó belépőszintű mobiljáról, mely fizikai QWERTY gombsorával és alacsony árcédulájával hódíthat majd.

A BGR jóvoltából került nyilvánosságra az alábbi fotó, amelyen a nem túl rózsás helyzetben lévő BlackBerry alsókategóriás telefonja látható. A Kopi kódnevű, fejlődő piacokra szánt jövevény nem rendelkezik LTE modemmel és bár specifikációja nem ismert, az eddigi hírek szerint sokkal gyengébb felszereltséget tudhat magáénak, mint a korábban bemutatott BlackBerry Q5. Ennek fényében kizárólag teljes fizikai QWERTY gombsorával és alacsony árával válhat népszerűvé, így nem valószínű, hogy ez a modell fogja kihúzni a kanadai gyártót a szorult piaci helyzetből.

 

 

Érdekesség, hogy egy második fotó is napvilágra került a Kopiról, melyen a nemrég Americano kódnéven kiszivárgott, kissé komolyabb külső megjelenésű testvére mellett pózol.

A még bemutatás előtt álló modellek jól mutatják, hogy még vannak ötletek a Blackberry tarsolyában, s az alacsonyabb árszegmensbe szánt telefonokban látja a nyereség növekedéséhez vezető utat. A kérdés már csak az, hogy vajon eljutnak-e a készülékek a piaci megjelenésig, hiszen a Fairfax Financial már tett egy 4,7 milliárd dolláros ajánlatot a cég felvásárlására, melynek elfogadása esetén minden megváltozhat.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza