Surface Mini – jövőre

Farkas Norman - 2013. szeptember 27.

A várakozásoktól eltérően nem idén, hanem csak 2014-ben érkezik a Microsoft kompakt táblagépe, a Surface Mini.

Nemrég lehullott a lepel a Surface táblagépek második generációjáról, mely a Surface 2 és Surface Pro 2 modelleket foglalja magába. Bár az utóbbi időben sorra érkeztek a pletykák egy kompaktabb, 7 vagy 7,5 hüvelykes Surface tabletről (Surface Mini), a szoftveróriás nem mutatott be ilyen készüléket. Ez már csak azért is érdekes, mert logikus lett volna egy kisebb eszköz bevezetése, mely a tabletpiac leggyorsabb ütemben fejlődő szegmensében képviselheti a Microsoftot.

A friss hírek szerint aggodalomra semmi ok, a redmondiak tisztában vannak azzal, milyen lehetőségek vannak a Surface Miniben, csak épp nem sikerült azt befejezni a Surface 2 és Pro 2 készülékek premierjére. A munkálatok azonban gőzerővel folynak, így 2014 tavaszán megérkezhet a piacra az apróság.

Az eddigi infók alapján a Surface Mini ARM processzor köré épül, így fedélzetén a Windows 8.1 RT operációs rendszer, illetve annak „Spring 2014 GDR” frissítéssel ellátott verziója teljesít majd szolgálatot. Mivel a jövevény kisebb lesz nemrég leleplezett testvéreinél és alapvetően egy más kategóriát képvisel, ára is mérsékeltebb lesz. A Microsoftnak egyébként is okosan kell majd belőnie az eszköz árát, hiszen a hétcolos táblagépek piacán rengeteg kiemelkedő ár/érték arányú riválissal találja szemben magát.

 

 


 

[Forrás: Unwired View]

Vissza