Bemutatkozott a flexibilis kijelzővel szerelt Samsung Galaxy Round

Farkas Norman - 2013. október 9.

A dél-koreai gyártó hivatalosan leleplezte a hajlított, Full HD AMOLED megjelenítővel felvértezett Galaxy Round okostelefont, mely nemcsak érdekes formájával, hanem néhány új funkcióval is kitűnik a tömegből.

A várakozásoknak megfelelően a Samsung bemutatta első hajlított kijelzővel szerelt mobilját, mely ugyan nem formálható kedv szerint, érvényesülnek benne a flexibilis megjelenítő előnyei (pl. fokozott ellenálló képesség) és rendhagyó formával is büszkélkedhet.

A Galaxy Round névre keresztelt, első ránézésre kissé „beesett arcú” mobil meghajtásáért egy négymagos 2,3GHz-es Qualcomm Snapdragon 800 processzor felel, amit 2GB RAM, 32GB belső tárhely, 2800mAh kapacitású akkumulátor és 5,7 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású Full HD AMOLED érintőképernyő egészít ki. A készülék képalkotási képességeiről egy 2 megapixeles előlapi és egy 13 megapixeles hátlapi kamera gondoskodik. A 151,1 x 79,6 x 7,9 milliméteres, valamint 156 grammos eszköz fedélzetén az Android 4.3 Jelly Bean operációs rendszer samsungos okosságokkal felturbózott változata teljesít szolgálatot. Ilyen például a Gravity Effect vagy a Bounce UX, amely lehetővé teszi, hogy a telefon billegetésével érjünk el egyes funkciókat, szolgáltatásokat.

A Galaxy Round hamarosan megjelenik az üzletek polcain, várható ára 1 089 000 dél-koreai won, azaz cirka 220 ezer forint körül alakul.

 

 



 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza