2K kijelzős mobillal készül a Vivo

Farkas Norman - 2013. október 17.

Már készül a kínai Vivo műhelyében a világ első 2560 x 1440 képpont megjelenítésére alkalmas kijelzővel felszerelt okostelefonja, az XPlay35

Jelenleg a Full HD (1920 x 1080px) megjelenítővel felvértezett okostelefonok alkotják az piac krémjét, ám úgy tűnik, hogy hamarosan változik a helyzet és még nagyobb felbontású panelek kerülhetnek a mobilokba. A kínai Vivo már hozzákezdett egy 5,5 colos óriásmobil fejlesztéséhez, melynek kijelzője a világon elsőként 2540 x 1440 képpont megjelenítésére lesz képes. Ez azt jelenti, hogy a képernyő mindegy egyes milliméterén 21 pixel található, ami elképesztő képélességben nyilvánul meg.

Egyelőre csak az alábbi kedvcsináló fotó került elő a Vivo üdvöskéjéről, így a kivételes kijelzőjén kívül nem sokat lehet tudni a felszereltségéről, s megjelenésének várható időpontját is homály fedi még. Feltételezések szerint az LG korábban leleplezett prototípus panelje kerül majd a gépezetbe. (Ebben csak az a furcsa, hogy nem a dél-koreai gyártó vetette be egy saját modelljében ezt a megjelenítőt.) A Vivo XPlay35 néven debütáló 2K kijelzős nagyágyú meghajtásáért valószínűleg egy Snapdragon 800 chipset felel, repertoárjából pedig nem hiányzik majd a 4G LTE modem sem.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza