Hardveres frissítést kap a Google Glass

Czipperer Dia - 2013. október 29.

A Google hétfőn jelentette be, hogy egyszeri és ingyenes hardverfrissítést kapnak a Glass tulajdonosok, ugyanis a szoftveres újítások mellett hardverfronton is megújul az okosszemüveg.

Megújul a Google Glass, méghozzá külsőleg. A már másfél éve bemutatkozott szemüveg végre megkapja véglegesnek tűnő hardverét, amely eddig beta fázisban volt. Az Explorer program részeként a szoftveres újítások mellé végre most a hardveres is megérkezett.

A szemüveg ezentúl a dioptriás lencséket is támogatja, amelyet már egy ideje tesztel a vállalat, valamint napszemüveget is, emellett pedig egy mono fülhallgatóval is rendelkezik.

A Google azt nyilatkozta, hogy azok, akik már rendelkeznek Glasszal, vagyis a tesztelők lecserélhetik meglévő szemüvegüket, akár másik színűre is, ha hatvan napon belül regisztrálnak. Az ajánlat csak azokra vonatkozik, akik október 28-a előtt vásároltak Glasst, ezt a Google Glass hivatalos Google+ oldalán fejtette ki a vállalat. Azoknak, akik élnek ezzel a lehetőséggel, számolniuk kell azzal is, hogy hiába cserélik le a szemüveget, a garancia az eredeti termék váráslásától számított egy éven belül lejár.

A tesztelők eddig csak egy, ám ezután már három ember hívhatnak meg, akik szintén tesztelhetik az okosszemüveget. Ők online rendelhetik meg a kütyüt, amely nagy valószínűséggel a korábbi 1500 dolláros ár környékén mozog majd, ám erről még részleteket nem árultak el.

 

Forrás: Slashgear.com

Vissza