Új mikro hifi rendszerek a Sharptól, házibulikhoz

Kütyü Magazin - 2013. október 30.

Már okostelefonról és tabletről is vezérelhető a Sharp két új mikro hifi rendszere az NFC (Near Field Communication) technológiának köszönhetően.

Az új XL-HF202 és az XL-HF302 hifik NFC, azaz rövid hatótávolságú technológiával rendelkeznek, így mobil eszközökkel történő párosításuk minden eddiginél egyszerűbb. A zenei könyvtár eléréséhez elegendő a mobil készüléket az NFC címkéhez tartani, ezáltal azonnali és egyszerű kapcsolat jön létre az okostelefon vagy a tablet és a hifi között. Így nem is kell a hifi rendszer közelébe menni, hogy az vezeték nélküli kapcsolaton keresztül lejátssza a kívánt zenéket, mert mobil eszközeinken keresztül tudjuk irányítani egy bizonyos hatókörön belül.

A hifi rendelkezik egy Lightening dokkolóval (iPhone 5), így a felhasználók egyszerre játszhatják le csúcsminőségű zenéiket legújabb iPhone vagy iPod készülékeikről, miközben töltik azokat. A készülék tartozéka egy speciális iPad tartó is.

Az Sharp új audio modelljei kompatibilisek az NFC technológiát nem támogató eszközökkel is - ezek Bluetooth vagy USB kapcsolaton keresztül tudnak kommunikálni a hifivel. Az új modellek azonban támogatják a CD-n, CD-MP3 lejátszón vagy egyéb külső eszközön tárolt MP3/WMA/AAC audio fájlok lejátszását is. A Sharp új hifijei RDS funkciós FM rádióval is rendelkeznek, ami lehetővé teszi a rádióállomások keresését, mentését és hallgatását.

 

A nagy teljesítményű (2x50W RMS) digitális erősítő és a kétutas, csavaros csatlakozókkal ellátott hangszórók kiváló minőségű hangot biztosítanak. A speciális bass reflex csatornának köszönhetően a hang basszussal teli. Az XL-HF302 modell hangszórói 13 cm-es mélyhangszóróval rendelkeznek, az előlapjuk pedig tartós MDF-ből készült.

Mindkét hifi időtlen dizájnnal, metálfényezéssel, letisztult vonalakkal és kompakt méretekkel rendelkezik, ráadásul több színben is kaphatók. Az XL-HF202 modell ezüst (XL - HF202PHS) és fekete (XL - HF202PHBK), az XL-HF302PHT pedig titán színben érhető el.

Az XL-HF202PH(S/BK) ajánlott fogyasztói ára 64.990 forint, az XL-HF302PHT modell pedig 74.990 forintba kerül.

 

 

Vissza