Samsung okoshűtő Tizen alapokon

Farkas Norman - 2013. november 14.

Nemrég egy fényképezőgépről derült ki, hogy Tizen OS fut a fedélzetén, most pedig az a hír járja, hogy egy okoshűtőben szeretné bevetni saját fejlesztésű operációs rendszerét a Samsung.

A DDaily értesülései szerint a dél-koreai gyártó nem szeretné új platformját az okostelefon piacon erőltetni, inkább a többi területen próbálja kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Ezt támasztja alá a korábban leleplezett, Tizen alapú NX300M fényképezőgép, egy készülőben lévő okostévé és az is, hogy a Samsung több autógyártóval is tárgyalásokat folytat a Tizen rendszerű fedélzeti számítógépek bevetésével kapcsolatban. Ez azonban nem minden: a legfrissebb hírek egy Tizen köré épülő okoshűtőről beszélnek, amely a 2014-es CES során mutatkozik majd be a nagyközönségnek.

A hűtő egy méretes érintőképernyővel ellátott panellel érkezik, okos funkcióinak működéséről pedig egy Nexell alkalmazásprocesszor gondoskodik, amit 512 vagy 256MB RAM, Wi-Fi modul és néhány GB belső tárhely kísér.

Nem kell sokat gondolkodni azon, hogy miért is hasznos, ha okos egy hűtő. Nagy kijelzője például ideális a reggeli videózáshoz, de a receptek megjelenítésére is használható. Neked milyen lehetőségek jutnak még eszedbe?

A fentiek ellenére természetesen nem kell lemondani a Tizent futtató okostelefonokról, ugyanis ők is úton vannak, csak épp nem világmegváltó céllal érkeznek – hiszen igen nehéz lenne a Samsungnak felvennie a versenyt az Apple és a Google mobil rendszereivel.

 


 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: hűtő, Samsung, Tizen
Vissza