Két új BenQ mobil érkezett

Farkas Norman - 2013. december 6.

Korábbi állításának dacára a tajvani gyártó két okostelefont dobott piacra anyaországában. A felső-középkategóriás újdonságok négymagos processzorral és 4,5 hüvelykes IPS kijelzővel büszkélkedhetnek.

Bár a BenQ tavaly azt nyilatkozta, hogy kiszáll a mobilpiacról, úgy tűnik, valamiért adott magának még egy esélyt ebben az iparágban: két középkategóriás okostelefonnal rukkolt elő. A Tajvanon hódító készülékek egyéb régiókban való elérhetőségéről sajnos még nincs információ.

A duó erősebb tagja az F3 nevet viseli. Meghajtásáról egy négymagos, 1,2GHz-es MediaTek MT6589 processzor gondoskodik, amit 1GB RAM, 4GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, 2 megapixeles előlapi kamera és 13 megapixeles Sony Exmor RS hátlapi kamera egészít ki. A telefon energiaellátásért egy 2100mAh kapacitású akkumulátor felel.

 

 

A kissé visszafogottabb A3-ban is egy négymagos, 1,2GHz-es CPU duruzsol, ám esetében a Qualcomm MSM8225Q megoldásáról beszélhetünk. Ezt 1GB RAM, 4GB – memóriakártyával bővíthető – tárhely, 8 megapixeles hátlapi kamera és 2000mAh kapacitású akkumulátor veszi körül, az előlapi kamera sajnos kimaradt a repertoárból.

Mint látható, a két modell felszereltsége alig tér el egymástól, előlapjukon is ugyanaz a 4,5 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontású IPS érintőkijelző feszít. Éppen ezért kissé furcsa, hogy míg az F3 cirka 270 dollárba kerül, addig az A3-ért 200 dollárt kell kicsengetni.

 

 

 

[Forrás: GizmoChina]

Vissza