Ingyenes lesz a Spotify mobil zeneszám szolgáltatás

MTI Sajtóadatbank - 2013. december 9.

Ingyenessé teszi a korábban havi előfizetés ellenében nyújtott mobil internetes zeneszámsugárzó szolgáltatását a svéd Spotify AB - jelentette a Wall Street Journal és a Bloomberg hírügynökség meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A Spotify 24 millió aktív felhasználóval és 6 millió előfizetővel rendelkezik világszerte. Ingyenes, reklámokkal támogatott zeneszámsugárzó szolgáltatását mostanáig csak személyi számítógépeken lehetett igénybe venni. Fizetős prémium szolgáltatása havi 9,99 dollár előfizetés ellenében 20 millió zeneszámhoz adott korlátlan hozzáférést a felhasználóknak.

A Spotify AB megállapodott mind a három nagy globális szórakoztatóipari konszernnel, a Sony Corp. tulajdonában lévő Sony Music Entertainment, a Vivendi SA tulajdonában lévő Universal Music Group, valamint az Access Industries tulajdonában lévő Warner Music Group vállalattal zeneszám felvételeik használatának üzleti feltételeiről.

Az új szolgáltatás keretében a felhasználók 15 szabadon választott zeneszámot hallgathatnak meg ingyenesen, véletlenszerű sorrendben, a zeneszámok közé beiktatott reklámokkal együtt. Amennyiben egy felhasználó 15-nél kevesebb számot választ, a fennmaradó helyeket a Spotify tölti be.

A mobil szolgáltatás igénybevétele folyamatos internetkapcsolatot feltételez, ellentétben a Spotify fizetős szolgáltatásával, amely internet kapcsolat nélkül is lehetővé teszi a készülékre letöltött zeneszámok hallgatását, mégpedig közbeiktatott reklámok nélkül. Kenneth Parks, a Spotify amerikai szóvivője nem kommentálta az értesüléseket.

 

Vissza