Typo Keyboard tok – iPhone-ból BlackBerry-t? [Videó]

Farkas Norman - 2013. december 9.

Egy új tok érkezik januárban a piacra, amely BlackBerry Q10-hez hasonló QWERTY mobilt varázsol az iPhone-ból. A Typo Keyboard névre keresztelt kiegészítő már előrendelhető 99 dollárért.

Bizonyára az iPhone használók körében is sokan szeretnék élvezni a fizikai QWERTY billentyűzet előnyeit, ám az Apple mobilok körében egyetlen fizikai gombsorral megáldott modell sincs. Számukra készült a Typo Keyboard tok, amely a BlackBerry Q10-hez hasonló kinézetű QWERTY mobillá varázsolja telefonjukat. A hasonlóságot szem előtt tartva érdemes megemlíteni, hogy a BlackBerry valószínűleg nem hagyja szó nélkül a praktikus, de nagy valószínűséggel szellemi tulajdont sértő Typo megjelenését.

A kiegészítőt egy hátlap-tokhoz hasonlóan kell feltenni az iPhone 5 vagy iPhone 5S készülékekre, melynek előlapját így részben eltakarja a QWERTY gombsor. Ez megakadályozza, hogy közvetlenül hozzáférjünk a home gombhoz, de a klaviatúra felette elhelyezkedő gombjaival mégis használhatjuk – bár az 5S esetében le kell mondanunk az ujjlenyomat-olvasó funkcióról. Az egyébként Bluetooth kapcsolaton keresztül működő tok használatával ugyan kissé megnő az iPhone mérete, de megérheti ez a kompromisszum, ha gyakran használjuk e-mailek írására, dokumentumok szerkesztésére a telefonunkat.

 

 

A kiegészítőben lapul egy akkumulátor, mely 1 óra alatt teljesen újratölthető. Jó pont, hogy a gombsor billentyűi háttérvilágítást kaptak, tehát sötétben is könnyedén gépelhetünk rajta.

Ha kedvet kaptál a Typo Keyboardhoz, itt máris előrendelheted a saját példányodat, 99 dollárért. A megrendelt termékek szállítása januárban indul.

Egyelőre csak az iPhone 5 és 5S modellekhez érhető el a kütyü, de reméljük, hogy később más népszerű telefonokhoz is készül hasonló megoldás.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza