Régebbi, olcsóbb készülékekre is jöhet a KitKat

Czipperer Dia - 2013. december 9.

Az Android 4.4. KitKatet úgy tervezték, hogy korábbi és alacsonyabb kategóriás készülékeken is futtatható legyen, ám a Google mégsem vette bele a kalapba a Galaxy Nexust. A Samsung viszont mérlegeli ezt a lehetőséget.

Az Android KitKat operációs rendszer jelenleg a legfrissebb verzió, ám ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy csak a legújabb, felsőkategóriás modelleken futhat. Sőt, a rendszert épp úgy tervezték, hogy korábbi, kisebb felszereltségű modellekkel is kompatibilis legyen, melyek legalább 512 MB RAM-mal rendelkeznek.

Míg a Google nem lépett ez ügyben, a Samsung megpróbálkozik az alsóbb kategóriás, régebbi telefonok támogatásával is, mint a Galaxy S4 mini, Galaxy S3 mini, Galaxy S Advance, Galaxy Ace 3, Galaxy Core, Galaxy Fame, Galaxy Ace 2 és a Galaxy Fresh.

Persze, mindez nem garantálja, hogy ezek a modellek feltétlenül megkapják a frissítést, ez csak egy törekvés a vállalat részéről. Így természetesen arról sincs még információ, ezen készülékek bármelyikére mikor érhető majd el a frissítés.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza