Előtelepített BBM az LG mobiljain is

Farkas Norman - 2013. december 19.

A kanadai gyártó egyre több energiát fektet üzenetküldő alkalmazása, a BlackBerry Messenger terjesztésébe. Erről tanúskodik, hogy számos gyártó után sikerült meggyőznie az LG-t is, hogy okostelefonjait előtelepített BBM-mel dobja piacra.

Kissé megváratta a rajongókat, de októberben végre iOS és Android rendszeren is elérhetővé vált a BlackBerry Messenger csevegő alkalmazás, melynek több platformon is erős konkurensei vannak (pl. Viber, WhatsApp), ám szolgáltatásának minősége és felhasználóbarát kezelőfelülete kiemeli a mezőnyből.

Amikor kiderült, hogy számos indonéz és ázsiai gyártó előre telepíti készülékeire a szoftvert, nyilvánvalóvá vált, hogy a BlackBerry időt, energiát és pénzt nem kímélve dolgozik annak népszerűsítésén, terjesztésén. Úgy tűnik, hogy a cég nem állt le, ugyanis nemrég sikerült meggyőznie az egyik legnagyobb okostelefon gyártót, a dél-koreai LG-t is. Első körben csak az alant látható G Pro Lite fedélzetén csücsül majd gyárilag a BBM, később viszont egyre több LG mobil csatlakozik a sorba.

Érdekesség, hogy Afrikában egyes készülékeit a Samsung is előtelepített BBM-mel kínálja annak ellenére, hogy van egy saját fejlesztésű csevegő alkalmazása a ChatON személyében.

Ha a BlackBerry így folytatja, hamarosan a világ egyik legnépszerűbb többplatformos kommunikációs programját tudhatja magának. A hab a tortán, hogy jövőre olyan szolgáltatásokkal bővül az androidos és iOS-es BBM, mint a videochat, a hanghívás és a BBM csatornák támogatása, melyek által még sokoldalúbb, s ez által vonzóbb lehet.

 

LG G Pro Lite

 

Vissza