GeegsPhone Revolution – Intel alapokon

Farkas Norman - 2014. január 2.

Intel Atom processzor köré épül a spanyol GeeksPhone új okostelefonja, mely 4,7 colos qHD kijelzővel és 8 megapixeles kamerával hódít majd, az viszont továbbra is rejtély, hogy melyik operációs rendszert fogja futtatni.

A négyéves GeeksPhone nem tartozik a legismertebb mobilgyártók közé, pedig már tett le egyet, s mást az asztalra: korábban egy androidos triót, kicsit később pedig három Firefox OS alapú, belépőszintű készüléket dobott piacra.

A gyártó nemrég közzétett egy kedvcsináló képet a hetedik mobiljáról, ami az eddigi infók szerint Qualcomm helyett 1,6GHz-es Intel Atom (Z2560) processzorral érkezik, repertoárjában pedig olyan hardverek is helyet kapnak, mint a LED vakuval segített 8 megapixeles kamera és 4,7 hüvelykes, 960 x 540 képpont megjelenítésére alkalmas IPS érintőkijelző. A készülék energiaellátásról egy 2000mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, ám azt egyelőre nem tudni, hogy milyen operációs rendszer kerül a fedélzetére. Vajon egy viszonylag erős Firefox OS mobilt köszönthetünk személyében, vagy egy középkategóriás droidot?

 

 

[Forrás: Cnet]

Vissza