Bemutatkozott a Huawei Ascend Mate 2

Czipperer Dia - 2014. január 9.

Év elején fotókon pózolt a Huawei új készüléke, melyről már akkor köztudott volt, hogy a Las Vegas-i megashow-n mutatkozik be. Az Ascend Mate 2 utódja tehát hivatalosan is megmutatta magát, és azt is, mivel jobb elődjénél.

A készülék elődjéhez hasonlóan 6,1 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, amely HD megjelenítésre képes. A telefon – mely méltán nevezhető phabletnek – előlapi kamerája 5 megapixeles, ami kiválóan alkalmas önarcképek készítésére.
 


A belsejében egy 1,6 GHz órajelű négymagos processzor dolgozik, amely Európában Qualcomm MSM8928 lesz (Kínában saját fejelsztésűk kerül a modellekbe). Vastagsága mindössze 9,5 mm. Az akkumulátor akár 30%-kal hatékonyabb (4050 mAh), mint elődjének, ami azt jelenti, hogy egy töltéssel akár két plusz napot is nyerhetünk, anélkül, hogy megszakadna az LTE kapcsolat. A készülék ugyanis 4G LTE támogatással rendelkezik, amely akár 150 Mbps letöltési, valamint 50 Mbps feltöltési sebességet tesz lehetővé.

A Mate 2-nél elérhető a Simple UI, amely egyszerűsített kezelőfelületet biztosít a felhasználóknak Android platformon, így azok is könnyen tudják használni a telefont, akik nem mélyedtek még el az Android világában, illetve nem tudják kezelni a rendszert.
 


A vállalat egyre jobban fejlődik az okostelefonok terén. A CES-en elmondták, hogy a korábbi 60%-ról 87%-ra nőtt az okostelefon-eladások száma tavaly, ami azt jelenti, hogy az eladott készülékek jelentős hányada a mobilszegmensből került ki. Idén a vállalat célja, hogy több mint 80 millió okostelefont értékesítsenek.

 

Forrás: Mobileworldlive.com

Vissza