BlackBerry: csak QWERTY gombsoros modellek a felsőkategóriában

Farkas Norman - 2014. január 9.

A kanadai gyártó új vezérigazgatója elárulta, hogy a jövőben csak fizikai QWERTY gombsorral szerelt készülékekkel lesz jelen a felsőkategóriában, teljes érintőkijelzővel szerelt modellekkel pedig csak az alsó-, illetve középkategóriában találkozhatunk majd.

A BlackBerry nemrégiben kinevezett vezérigazgatója, John Chen interjút adott a Bloomberg számára, melyben kifejtette a cég idei okostelefonjaival kapcsolatos gondolatait.

Chen tervei szerint idén nem kerül piacra olyan felsőkategóriás BB mobil, amely teljes érintőkijelzőt „visel”, ebben a szegmensben kizárólag fizikai QWERTY gombsorral szerelt modellek képviselik majd a céget. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem készülnek méretes érintőkijelzővel ellátott eszközök a kanadaiak által megbízott Foxconn gyáraiban, hiszen az alsó- és középkategóriában ilyen modellekkel is találkozhatunk.

Nyilván az terelte a BlackBerry-t az új irányvonal felé, hogy a 2013-ban kiadott, érintőképernyős BB10 modellek (Z10 és Z30) elképesztően alacsony eladásokat generáltak, s ilyen csúfos kudarc közelében sem járt a cég, amíg a hagyományaihoz hűen QWERTY billentyűzetes készülékekkel volt csak jelen a felsőbb árszegmensben.

 

John Chen

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza