A BlackBerry visszatér hagyományaihoz

Czipperer Dia - 2014. január 14.

A BlackBerry az utóbbi időben egyre inkább az érintőképernyős modellek felé kacsingatott, és bár megmaradt a hagyományos, nyomógombos változatoknál is, egyre több készülék elhagyta ezt a „védjegyet”. De talán a folyamat a jövőben megfordul.

A vállalat vezérigazgatója, John Chen a napokban, a CES-en beszélt a Bloombergnek arról, hogy a jövőben ismét a gombokkal felszerelt modellek kerülnek majd fókuszba.

Ő maga azt mondta, nagyon szereti a billentyűzetet, és a jövőben a BB-készülékek terén is ez a megoldás lesz majd a domináns. Igaz, az elmúlt időszakban több érintőképernyős modell is megjelent a BlackBerry háza táján, hosszú távon nem ezt az utat szeretnék folytatni. 

Chen nem régóta ül a vezetői székben: tavaly november óta. Azóta arra törekszik, hogy újjáépítse a vállalat stratégiáját, melynek egyik eleme, hogy visszahozza a hagyományos nyomógombos modelleket, ezzel újra szeretnének a kormányzati ügyfelekre koncentrálni. Számukra ugyanis a BlackBerry hagyományos gombsoros modelljei nagyban megkönnyítik az e-mailváltást, vagyis a gyors mobilkommunikációt írásban is.

 

Forrás: Bloomberg.com

 

Vissza