Xperia T2 Ultra – nagyra vágyóknak

Farkas Norman - 2014. január 14.

A Sony bemutatta új phablet készülékét, a 6 hüvelykes HD kijelzővel szerelt Xperia T2 Ultrát. Az egy- és kétkártyás változatban is megjelenő telefon a Samsung Galaxy Mega mobilok elsőszámú riválisának ígérkezik.

A Sony nem nézte tétlenül a Samsung Galaxy Mega sorozatú phabletjeinek hódítását, s előrukkolt saját hibridjével, amit az ázsiai és afrikai régiókban szeretne forgalmazni. Az egy és két SIM kártya kezelésére alkalmas változatban is megjelenő Xperia T2 Ultráról van szó, amely gyors processzorral, jó kamerával és 6 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású, BRAVIA Engine 2 és TRILUMINOS technológiákkal felvértezett érintőkijelzővel rendelkezik, így internetezésre és játékra is kiváló eszköznek bizonyul.

A 171,7 grammos és 165,2 x 83,8 x 7,7 milliméteres óriásmobil fedélzetén az Android 4.3 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot, melynek gördülékeny működéséért egy négymagos, 1,4GHz-es Qualcomm (MSM8928) processzor felel. Ezt 1GB RAM, 8GB belső tárhely, valamint Wi-Fi, Bluetooth, NFC és GPS modul egészíti ki, de a repertoárból nem maradt ki a microSD kártyafoglalat és a 4G LTE modem sem. Az Xperia T2 Ultra képalkotási képességeiről egy 13 megapixeles, LED vakuval segített Exmor RS hátlapi és egy 1,1 megapixeles Exmor R előlapi kamera gondoskodik, megfelelő üzemidejét pedig egy 3000mAh kapacitású akkumulátor biztosítja.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy pontosan mikor, mely régiókban és milyen árcédulával jelenik meg a Sony feke, fehér és bíbor színekben készülő újdonsága – a fejleményekért érdemes figyelni a hivatalos oldalt.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza