Még több gyártót szeretne elcsábítani a Microsoft

Farkas Norman - 2014. január 16.

A redmondi szoftveróriás megerősítette, hogy több gyártópartnerét szeretne rávenni arra, hogy újabb Windows Phone rendszerű készülékekkel rukkoljon elő és népszerűsítse azokat, illetve újabb cégeket vonna be a WP mobil gyártásba. A csábítás eszköze természetesen a pénz, ám azt nem tudni, milyen összegekről beszélhetünk.

Nemrég felreppent a pletyka, – ami egyébként az orosz Eldar Murtazin fejéből pattant ki – hogy a Microsoft 2,6 milliárd dollárt költ mobil platfromjának népszerűsítésére, valamint újabb gyártók bevonására, hogy erősítsék a Windows Phone platformot, pontosabban az azt képviselő készülékek kínálatát.

A redmondi vállalat a napokban hivatalos Twitter oldalán reagált a hírre. Bejegyzésében elismerte, hogy együttműködési megállapodásokon dolgozik új WP-alapú készülékek gyártása és népszerűsítése kapcsán, ám az említett összeget szimpla fikciónak nevezte.

 

 

Az Unwired View megkérdezte az orosz újságírót, mit gondol a Microsoft válaszáról. Murtazin szerint bárminek nevezhetik azt a 2,6 milliárd dollárt, nem változtat a tényeken, s abban is biztosak lehetünk, hogy a pénz javát nem marketingre fogják fordítani.

Akárhogy is legyen, kíváncsian várjuk, hogy milyen mértékben növekszik a Windows Phone platform piaci jelenléte, s hány olyan gyártót sikerül meggyőzni a Microsoftnak, akik más rendszerek felé kötelezték el magukat. Vajon az Androidhoz eddig hű Sony műhelyéből is kikerül egy-egy csempés mobil?

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza