Ramos i10 Pro – Android és Windows a fedélzeten

Farkas Norman - 2014. január 16.

A dual-boot, azaz a két operációs rendszerrel telepített tabletek sorra jelenhetnek meg idén, hiszen a gyártók felismerték, hogy a felhasználók szeretik a bennük rejlő sokoldalúságot. A MicroMax és az ASUS után a Ramos is előrukkolt egy ilyen eszközzel, mely választásunk szerint az Android vagy a Windows 8.1 rendszert tölti be indításkor.

Nincs mit magyarázni azon, milyen előnyei vannak annak, ha egy eszközön két operációs rendszer is telepítve van, s a felhasználó kívánsága szerint hol az egyik, hol pedig a másik tölt be attól függően, hogy épp milyen szolgáltatásokat szeretne igénybe venni, mire akarja használni a készüléket. A Micromax LapTab és az ASUS Transformer Book Duet TD300 is megadják ezt a kényelmet, sőt már a Ramos is előállt a saját megoldásával az i10 Pro táblagép „személyében”.

A kínai cég újdonságán az Android és a Windows 8.1 operációs rendszer is megtalálható, melyek gördülékeny működéséről egy Intel Atom (Bay Trail Z3770D) processzor gondoskodik, amit 2GB RAM és 32GB belső tárhely egészít ki. Erő tehát van bőven. Szerencsére a megjelenítőn sem spórolt a gyártó, ugyanis a gép előlapján egy 10,1 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőkijelző kapott helyet.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy pontosan mikor és milyen árcédulával landol a piacon a Ramos érdekes táblája, de amint lesz infónk ez ügyben, jelentkezünk.

 

 

A dual-boot eszközök száma biztosan nagymértékben nőni fog ebben az évben, ami jó hír, hiszen roppant praktikus kütyükről van szó. A kérdés már csak az, vajon kompaktabb méretben is készülnek-e ilyen masinák, hiszen sokak számára riasztó lehet egy 10,1-13,3 colos gép cipelése.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza