Január 28-án érkezik a BlackBerry 10.2.1

Farkas Norman - 2014. január 21.

A legfrissebb hírek szerint a hónap végén veszi kezdetét a BlackBerry 10 rendszer számos újdonságot tartalmazó frissítésének terjesztése a hazánkat is magába foglaló EMEA régióban.

Újabb pletykák kaptak szárnyra a BlackBerry 10 rendszer következő frissítésével kapcsolatban. Ha hihetünk nekik, már január 28-án elindulhat az új, 10.2.1-es verzió terjesztése az EMEA régióban (így Magyarországon is).

Természetesen nem vehetjük készpénznek a hírt, és kissé naiv lenne a részünkről, ha 28-án egész nap a frissítés elérhetőségét ellenőriznénk a BB10-es mobilunkról, hiszen a terjesztés üteme nem csak a BlackBerry-től, hanem a szolgáltatóktól is függ. Tehát a független modellekre valószínűleg előbb érkezik meg az update, mint a többire, de a fenti dátumot még esetükben is csak irányadónak tekinthetjük.

Hogy mit várhatunk a BlackBerry 10.2.1 rendszertől? Nos, a számos hibajavítás mellett új funkciókat (pl. a Hub is sokoldalúbb és jobban testreszabható lesz) és részben átszabott felületet (pl. a hívásfogadás/elutasítás már nem le-fel húzható, hanem jobbra-balra húzható csúszkával történik) kapunk, de ami a legfontosabb, hogy az androidos alkalmazások roppant egyszerű telepítését is magában hordozza a rendszer. Utóbbi estén még nem világos, hogy natív Play Store alkalmazáson keresztül történik majd, vagy a BlackBerry World kap egy új szekciót, amelyben felsorakoznak az androidos appek.

 

 

Vissza