Saját mobilfizetési szolgáltatáson dolgozik az Apple?

Farkas Norman - 2014. január 28.

A Wall Street Journal értesülései szerint az Apple szerencsét próbálna a mobilfizetés területén saját fejlesztésű megoldásával. Az elemzők pozitív fogadtatást jósolnak a szolgáltatásnak.

A Wall Street Journal hasábjain jelent meg a hír, miszerint az Apple hamarosan előrukkol saját mobilfizetési szolgáltatásával. Az iTunes és az App Store feje, Eddy Cue már tárgyalásokat folytat a cég leendő partnereivel az új megoldás kapcsán, melynek koordinálásával Jennifer Baileyt bízta meg a vezetőség.

A zenéket, könyveket, filmeket és alkalmazásokat kínáló iTunes működése során több százmillió felhasználó adta meg bankkártya adatait az Apple számára, s ez igencsak bíztató adat az új szolgáltatás sikerére nézve.

A Forrester Research elemzője, Denee Carrington szerint "az Apple egy alvó óriás a mobilfizetés frontján: rendkívüli eredmények várnak rá ezen a területen, de még nem rukkolt elő egy komplex megoldással.” Ebben tényleg van valami, elég belegondolni abba, hogy a vállalat 375 millió eladott iPhone-t tudhat maga mögött és több, mint félmilliárd iTunes fiók van a markában, így megjelenésével rögtön az egyik legnagyobb szereplővé lépne elő az mobilfizetések piacán.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor startol el a szolgáltatás, a várakozások szerint 2014 végén jelenti majd be Tim Cook.

 


 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza