iOS-en debütál a Facebook Paper hírolvasó alkalmazás

Czipperer Dia - 2014. január 31.

A népszerű közösségi oldal, a Facebook megalkotta saját hírolvasó applikációját, a Papert, amely elsőként iOS készülékeken debütál az Egyesült Államokban a jövő hét folyamán.

A Facebook hírolvasó alkalmazása, a Paper ismerőseink megosztásából készít az olvasóknak egy teljes képernyős magazinos elrendezést, amelyet nem zavarnak hirdetések és semmi egyéb, csak a tartalom (szöveg, képek és videók) van jelen. Vagyis az üzenőfalunk egy változatos tartalommal teli, olvasható portállá alakul át, amely sokkal átláthatóbb, mint az üzenőfal, ahol csak a tartalmak egy kis részével találkozunk nap mint nap.
 

 

Az alkalmazással tematikus hírválogatásokat is lehet majd olvasni különféle témákban: többek között sport, hírek, állatok, üzlet, ételek stb. Itt feltehetően a hashtageknek is nagy szerep jut majd abban, az adott tartalom éppen hova sorolódik. A Papert  a felhasználók saját maguk is testreszabhatják az őket érdeklő témák alapján. 

Az app a magazinos elrendezés miatt nagyon hasonlít a Flipboardhoz (lásd a videón). A cikkről cikkre váltás nagyon egyszerű, mindössze „swipe-olni” kell, csak az ujjunkat oldalra mozgatni, és már ugrottunk is a következő tartalomhoz: mintha egy újságot lapoznánk. A nagyméretű panorámaképeknél pedig a telefont csak adott irányba meg kell dönteni, és láthatjuk a képet saroktól sarokig, a fontos dologkra pedig ráközelíthetünk. 

A Paper február 3-án mutatkozik be, elsőként az Egyesült Államokban, iPhone készülékeken.

 

 

 

 

Forrás: Engadget.com, Betanews.com

Vissza