Középkategóriás phabletekkel támad a HTC: jön a Desire 8 sorozat

Farkas Norman - 2014. február 14.

A HTC középkategóriás mobilok révén szeretné növelni piaci részesedését 2014-ben. Ennek jegyében kerülhet piacra a vállalat 5,5 hüvelykes okostelefon-talblet hibridje, mely az új Desire 8 sorozat színeiben, műanyag burkolattal, korrekt tudással és vonzó árcédulával indul versenybe a vásárlók kegyeiért.

Bármennyire is ütős csúcsmobilt alkotott tavaly, a HTC képtelen volt kimászni a pénzügyi gödörből, s jelenleg is csak kullog a nagy konkurensei után – legyen szó bevételről, népszerűségről vagy piaci részesedésről. Ahogy arról korábban már írtunk, a tajvani cég új stratégiát vet be idén, ami alapján kiemelt figyelmet fog fordítani a középkategóriás okostelefonokra és a fejlődő piacokra. Pontosan ez a koncepció húzódik meg az alábbi képen látható Desire 8 sorozatú óriásmobil mögött.

A különböző élénk színekben (ciánkék, narancs, vörös, citromsárga, fehér) megjelenő készülék dizájnja a One-éra emlékeztet, ám burkolata nem fémből, hanem plasztikból készült. Ez fontos különbség, hiszen az olcsóbb anyag használata barátságosabb árcédula alkalmazását teszi lehetővé, ami pedig szélesebb felhasználói kör eléréséhez – és több eladáshoz – vezethet.

Ami az első Desire 8 mobil tudását illeti, az eddigi infók szerint egy 5,5 colos, valószínűleg 1280 x 720 pixel felbontású HD kijelzőt, előlapi sztereo hangszórópárt, 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles front kamerát tudhat magáénak, működéséért pedig egy négymagos MediaTek vagy Snapdragon processzor felelhet.

Az Engadget értesülései szerint a phablet piaci premierje március 18-ára tehető, ekkor Pekingben kerül fel az üzletek polcaira.

 



 

 [Forrás: IntoMobile]

Kulcsszavak: HTC, phablet, Desire 8
Vissza