Ez volna a BlackBerry Z3 „Jakarta”?

Farkas Norman - 2014. február 17.

A N4BB által közzétett látványterv alapján a kanadai gyártó olcsó BlackBerry 10-es mobilja nem lesz olyan kifinomult, mint testvérei, de sokak számára jó hír lehet, hogy méret tekintetében egy szintet fog képviselni a Z30-cal.

A BlackBerry rengeteg változáson ment keresztül az utóbbi időben, elég csak a vezetőség leváltására és az újdonsült gyártópartnerre, a Foxconnra gondolni. Mint tudjuk, az utóbbi fejlemény mögötti döntés első gyümölcse már érik, s várhatóan a barcelonai Mobile World Congressen láthatja majd először a nagyközönség a BlackBerry Z3 „Jakarta” személyében.

Az alsó árszegmensbe szánt készülék külsejéről eddig nem sokat lehetett tudni, de az N4BB most közzétett egy látványtervet, ami alapján az újdonság dizájnjában a szögletes sarkok és a minimalista stílus érvényesül. Esetében a hangerőszabályzó gombok a bal oldalon vannak, a microUSB csatlakozó pedig alul, s ez nagy változás a korábbi BB10 készülékekhez képest. Első ránézésre úgy néz ki a „Jakarta”, mint az LG L3 sorozatú telefonjai, de valójában sokkal nagyobb lesz azoknál.

Az eddig összegyűjtött infók szerint a BlackBerry Z3 előlapján egy 5 hüvelykes érintőkijelző foglal helyet (ekkora panelt kapott a Z30 is), melynek felbontása 960 x 540 pixel. Ehhez egy 1,2GHz-es kétmagos processzort, 8GB tárhelyet, microSD foglalatot, 5 megapixeles hátlapi és 1,1 megapixeles előlapi kamerát, valamint 1,5GB RAM-ot és 2650mAh kapacitású akkumulátort csaptak hozzá a mérnökök.

A hardveregyüttesen jól látszik, hogy a Z3-az pénztárcabarát okostelefonnak szánják, a kérdés csupán az, hogy a gyengébb processzor és kisebb operatív tár mellett is tud-e megfelelő gyorsasággal működni úgy, hogy egy 5 hüvelykes kijelzőre kell kirajzolnia a BlackBerry 10-et. Jó hír viszont, hogy ami a készülék üzemidejét illeti, az erős telep biztosan kihúzza legalább egy-két napig ezzel a nem éppen izmos összeállítással.



 

[Forrás: N4BB]

Vissza