Tizen futhat az új Galaxy Gear fedélzetén

Czipperer Dia - 2014. február 20.

Az USA Today forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a Samsung okos karórájának következő generációs tagján az Android helyett Tizen operációs rendszer teljesíthet szolgálatot.

A legfrissebb információk szerint a Mobile World Congressen (MWC) debütál a Galaxy Gear okosóra utódja, amely, ha lehet hinni az USA Today által idézett forrásoknak, HTML5  verziójú Tizen operációs rendszerrel a fedélzetén érkezik.

Úgy tűnik, a Samsung nem kíván semmilyen formában beszélni ilyen irányú terveiről, ugyanis Laurie Spindler, a Samsung szóvivőjenem nyilatkozott a kérdésről.

A feltételezés nem olyan légből kapott, hiszen a Samsung erősen támogatja a nyílt forráskódú projektet, és már arról is felröppentek a hírek, hogy az MWC-n több Tizen készülékkel is találkozhatunk majd a Samsung háza táján is.
 


A Gear operációs rendszer váltása azonban elsőre merésznek tűnhet, tekintve, hogy az Android dominanciája jelenleg a legnagyobb piacon. A Tizenre váltásnak olyan üzenete lehet a vállalat részéről, hogy az utóbbi kudarcok ellenére nem adják fel, továbra islátnak potenciált a rendszerben. Ezenkívül még egy fontos üzenet: a viselhető kütyük tekintetében nem a Google rendszerét kívánja használni a vállalat, hanem egy olyan megoldást, ahol sokkal inkább kiaknázhatják az órában rejlő lehetőségeket.

A Samsung ezzel a lépéssel tehát saját tábora kiépítésén munkálkodik, maga szeretné a fejlesztőket arra ösztönözni, hogy Galaxy Gearre készítsenek appokat, és nem a Google birodalom malmára kívánja hajtani a vizet.

 

Forrás: USAToday.com

Vissza