Jobb kamerával, vízálló házzal és ujjlenyomat-olvasóval érkezett a Galaxy S5

Farkas Norman - 2014. február 25.

A Samsung tegnap este hivatalosan is lerántotta a leplet legújabb csúcsmodelljéről, a Galaxy S5-ről. A készülék anyaghasználata és formája sajnos alig változott az előző generációhoz képest, viszont képalkotás, ellenálló-képesség és biztonság frontján jelentős előrelépéseket mutat. A gyártó szerint akkor is jól jön a Galaxy S5, ha testmozgásra kerül a sor: ekkor a készülék integrált szívritmus-érzékelője figyelmeztet, ha túl gyors a tempó.

Samsung Galaxy S5: az került a középpontba, ami igazán számít a fogyasztóknak 

Budapest, 2014. február 25. – A Samsung bemutatta a Galaxy S sorozat ötödik generációját, a Galaxy S5-öt, amelyet a felhasználók igényei és elképzelései alapján fejlesztettek tovább, legjelentősebb újdonságai pedig a csúcstechnológiás kamera, a villámgyors WiFi és mobilinternet, a személyre szabható fitnesz alkalmazások, valamint az új készülékvédelmi funkciók.

„A Galaxy S5-tel a Samsung visszatér az alapokhoz, s azokra a funkciókra összpontosít, amelyek a leginkább számítanak a fogyasztóknak” – mondta JK Shin, a Samsung Electronics informatikai és mobil divíziójának elnök-vezérigazgatója. „A fogyasztók olyan mobil eszközöket keresnek, amelyeksegítik őket mindennapi életük jobbá, egyszerűbbé tételében. Ikonikus formaterve, az általa kínált fontos és hasznos funkciók, valamint a felhasználók által inspirált innováció miatt lett a Galaxy S5 a piacon ma kapható legjobb okostelefon.”

Kunos Balázs, a Samsung mobil és képalkotási divíziójának igazgatója a Galaxy S5 megjelenése kapcsán elmondta: "A Samsung már évek óta a hazai mobilpiac vezető szereplője, részesedésünk tavaly októberben meghaladta az 50%-ot az okostelefonok piacán. 2013-ban a csúcskategória legnépszerűbb választásává is mi váltunk, hiszen a Galaxy S sorozatú telefonokból több fogyott itthon, mint bármely más prémium modellcsaládból. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a valós vásárlói visszajelzések alapján továbbfejlesztett Samsung Galaxy S 5 az idei év kedvenc prémium okostelefonja lehet. Magyarországon minden mobilszolgáltatónál és kártyafüggetlenül is április 11-től kapható."

Az igazán fontos pillanatok megragadása

A legszebb emlékek rögzítése és megőrzése az egyik legfontosabb okostelefonos funkció manapság. Az új Galaxy S5 kiváló képrögzítési lehetőségeket kínál 16 megapixeles kamerájával és továbbfejlesztett felhasználói felületével, amelyek révén a felhasználók könnyedén tudnak képeket készíteni, szerkeszteni, és megosztani.

A kamera két legfontosabb tulajdonsága a világ leggyorsabb (akár 0,3 másodperc alatt élességet állító) autófókusza, valamint a szélsőséges fényviszonyok közt is lenyűgöző képeket garantáló High Dynamic Range (HDR) funkció. Emellett a Szelektív Fókusz révén a felhasználók megtehetik, hogy a képnek egy meghatározott területére fókuszáljanak és azt kiemeljék, miközben minden mást elhomályosítanak a háttérben. Ez azt jelenti, hogy ennek a profi portréfotókról jól ismert hatásnak az előidézéséhez nincs többé szükség drága tükörreflexes fényképezőgépekre és azokhoz további objektívekre.

 

 

Gyors kapcsolódás néhány érintéssel

A Galaxy S5 a ma rendelkezésre álló legmodernebb LTE és Wi-Fi teljesítményt kínálja, s ezzel hipersebességű adatátvitelt tesz lehetővé. A Galaxy S5 támogatja az ötödik generációs Wi-Fi 802.11ac és 2X2 MIMO technológiákat, valamint számos LTE frekvenciát az LTE 4-es kategóriájú LTE szabványon belül. A még gyorsabb kapcsolódásra vágyó fogyasztók számára a Galaxy S5-ben megjelenik a Letöltésgyorsító (Download Booster), ami egy olyan innovatív letöltési technológia, amely a Wi-Fi és az LTE szimultán alkalmazásával gyorsítja fel az adatátvitelt. Nem számít, hogy a felhasználó hol tartózkodik: a Galaxy S5 mindent megtesz a rendelkezésre álló leggyorsabb letöltés érdekében.

Legyen még egészségesebb és aktívabb

A továbbfejlesztett S Health 3.0-val a Galaxy S5 még több eszközt kínál ahhoz, hogy egészségesek legyünk, és jól érezzük magunkat. A minden részletre kiterjedő személyi edzőprogram segít a felhasználóknak abban, hogy nyomon követhessék, és saját kezükbe vegyék edzéstervüket, s ehhez olyan támogatást is nyújt, mint a lépésszámláló, az étrend és a mozgás nyilvántartása, valamint a beépített szívritmus-figyelő. Az amatőr és profi sportolók az ezen funkciókkal kompatibilis, más fejlesztők által készített alkalmazások, valamint a Gear termékek segítségével tökéletesíthetik sporttevékenységüket, felkészüléseket.  

Modern, divatos kialakítás

A Galaxy S5 hátlapjának perforált kialakítása a modern divatvilág csillogását idézi. Az új, vékony kerettel ellátott készülék több színben kapható, ezek a szénfekete, a csillogó fehér, az elektro kék és a réz-arany.

Alapvető készülékvédelem

A Galaxy S5 az IP67-es szabványnak megfelelő por- és vízállóságot biztosít, és az ujjlenyomat-olvasó révén biztonságos biometrikus képernyőfeloldást, valamint problémamentes és kockázatmentes mobilfizetési lehetőségeket kínál a felhasználók számára. Az ultra energiatakarékos üzemmód fekete-fehérre állítja a képernyőt, valamint leállítja az összes nem szükséges funkciót az energiafelvétel minimalizálása érdekében.

 

Vissza