Bluetooth-os gyűrű mint varázspálca [Videó]

Czipperer Dia - 2014. március 4.

A hordható okoseszközök piacán a gyűrűk is felbukkantak az elmúlt időszakban. Egy Kickstarter kezdeményezés keretében egy újabb, izgalmas funkciókkal bíró taggal bővülhet a paletta.

Egy ujjon hordható eszközzel irányítani bármit, el tudjuk képzelni? Egy új eszköz keres támogatókat a Kickstarteren, amely segítségével ujjunk valóságos varázspálcává válik. A Ring támogatja a gesztusvezérlést, szövegbevitelt, fizetést is. De hogyan? A Logbar által fejlesztett intelligens gyűrűt az ujjunkon viselve bármi irányíthatóvá válik, az eszköz ugyanis képes az ujj gesztusainak felismerésére.

A kulcs a gesztusokban rejlik

Az ujj gesztusait azonosítva válik lehetővé a viselője számára, hogy szöveges üzeneteket írjon, mindezt úgy, hogy a levegőben formálja meg az írásjeleket. Ez a metódus arra is lehetőséget nyújt, hogy különféle alkalmazásokhoz férjünk hozzá, ha a levegőba az adott alakzatot megrajzoljuk. Például egy hangjegyet formázva a zenelejásztóhoz, a borítékkal pedig az e-mailjeinkhez férhetünk hozzá. Ezeket testre is szabhatjuk, mi magunk is megadhatunk mintákat.
 


Az okosok vezéreléséhez

A gyűrű Bluetooth 4.0-án keresztül kommunikál az arra alkalmas eszközökkel, és a hozzá tartozó alkalmazás segítségével válik ujjunkból varázspálca. Számos okoseszközt irányíthatunk közvetlenül vagy egy közös kapcsolódási ponton keresztül, például televíziót, intelligens világítást stb. A gyűrű egy másik, korábban bemutatott „rokonához” hasonlóan a csatlakoztatott eszközre érkezett különféle értesítéseket is jelzi viselőjének rezgés formájában.

A gyűrűt mobilfizetésnél is használhatjuk GPS-en vagy iBeaconön keresztül. A fizetés jóváhagyásához szintén egy gesztus szükségeltetik, méghozzá egy pipa, mellyel megerősítjük a tranzakciót.

A vállalat elmondása szerint a Ringet számos jelenleg elérhető eszközzel tesztelték már, mint a Pebble okos karórával, drónokkal és még a Google Glasszal is. A gyűrű hat különböző ujjméretben érhető el.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza