Samsung NX30 – kompakt mindenes, prémium objektívekkel

Farkas Norman - 2014. március 7.

A Samsung tegnap mutatta be hazánkban az amatőrök és profik számára egyaránt izgalmas NX30 kompakt rendszerkamerát, mely kiemelkedő gyorsaságú, másodpercenként kilenc képet rögzítő sorozatfelvételre képes.

A Samsung NX30-hoz a következő tartozékok és objekívek vásárolhatók meg:

ED-SEF580A vaku

Az új, 58-as kulcsszámú külső TTL vakuval sötétben is tökéletes képek készíthetők. A nagysebességű vakuszinkronizációs móddal 1/200 másodpercnél gyorsabb záridejű felvételek is vakuzhatók, ráadásul az újdonság vezetéknélküli módon is vezérelhető.

16-50mm F2-2.8 S ED OIS objektív

Az új Samsung 16-50mm F2-2.8 S ED OIS objektívvel csúcsminőségű képek készíthetők minden körülmények között. Ez az első "S" sorozatú objektív, amely a jövőben a kompromisszummentes minőség szinonimája lesz a felhasználók számára. Az objektív kategóriájában a legfényerősebb zoom, emellett pedig időjárásálló kialakítása révén védett a por és a fröccsenő víz ellen.

Az objektív Ultra-Precise Stepping Motorja (UPSM) a hagyományos autófókusz motor, a Stepping Motor (SM) továbbfejlesztése, amelynél háromszor pontosabb. Az optikai képstabilizátorral és a három aszférikus, két extra-alacsony szórású és két extrém nagy törési mutatójú lencsetaggal felvértezett objektív kiváló minőségű és ragyogó tisztaságú képeket készít minden körülmények között. Az aszférikus tagok a szférikus torzítást, az alacsony-szórásúak pedig a kromatikus aberrációt korrigálják, míg a nagy törési mutatójú tagok beépítése a kisebb méretet teszi lehetővé.

16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS objektív

Az új, 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS objektívet mindennapos használatra tervezték, illetve olyan fotósoknak, akik sokat utaznak, ezért fontos számukra a felszerelésük súlya és mérete. A mindössze 111 grammos objektív fekete és fehér színben érhető el. Különlegessége a csendes autófókuszálás és zoomolás képessége, amely videózás közben jön igazán jól.

Az újdonság másik egyedi tulajdonsága az elektronikus zoomállítás, amellyel a kompakt fényképezőgépeknél megszokott módon lehet közelíteni vagy távolítani a felvételt. Az i-Function, az UPSM és az optikai képstabilizátor szintén megtalálhatók az objektívben.

Árak és elérhetőség

A fenti újdonságok a Samsung partnereinél március végétől lesznek megvásárolhatók az alábbi ajánlott végfelhasználói árakon:

Samsung NX30 + 18-55mm F3.5-5.6 objektív: 294 900 forint

Samsung ED-SEF580A: 139 900 forint

Samsung 16-50mm F2-2.8 S ED OIS: 399 900 forint

Samsung 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS: 119 900 forint


 

Vissza