Apple iOS 7.1 – érkezik a CarPlay, fejlődött a Siri

Czipperer Dia - 2014. március 11.

Az Apple kiadta iOS 7 operációs rendszerének újabb frissítését, a 7.1-es verziót. Az új változat számos javítást, fejlesztést tartalmaz, és debütált a CarPlay is.

Megújult az Apple operációs rendszere. A várva várt frissítéssel a CarPlay is megérkezett, amelyről korábban már beszámoltunk. Most már azt is lehet tudni, hogy az új autós multimédiás rendszer elsőként a Mercedes C osztályban debütál Genfben, majd a a Volvo (CX 90) és a Ferrariban (FF) modellekben is használható lesz.

A Siri is megújult. Korábban a rendszer megpróbálta felismerni, amikor az illető elhallgatott, és csak utána hajtotta végre az adott utasítást. Most azonban a szoftver azt is lehetővé teszi, hogy a „Home” gomb megnyomásával megállíthatjuk akár a gondolat közepén is az utasítást, amely egészen addig tart, míg nyomja tartjuk. Ha elengedjük, a Siri ismét veszi az üzenetet, és csak azokat érzékeli, melyeket akkor mondtunk, amikor a gombot nem nyomtuk le. Ennek akkor van haszna, ha túl sokat gondolkodunk egy adott utasításon, de nem szeretnénk elölről kezdeni, és, hogy kárba vesszen a mondandónk első fele – így a felesleges részeket könnyen „kivághatjuk”.

Természetesebb férfi és női hangokat kapott a program japán, ausztrál és brit angol, valamint mandarin nyelven is képes megszólalni.

A főképernyő lefagyását, „white screen of death” (fehérhalál) is javították, valamint az ujjlenyomat-felismerést (Touch ID) is fejlesztették. Az új rendszer az iPhone 4 teljesítményét is felturbózza, és az iTunes Radio is fejlődött. A userek például létrehozhatnak állomásokat a keresőmező segíségével, és ezentúl reklámok nélkül hallgathatják.

Apróbb változásokat is tapasztalhanak a userek a megjelenésben. Néhány ikon más árnyalatot kapott (a zöld ikonok sötétebbek letttek), és olyan apróságok is kerültek a kalapba, mellyel az Apple a felhasználói élmény fokozására törekszik. Ilyen például még a feloldásnál a „csúsztassa el a feloldáshoz” szöveg árnyalata, vagy a kikapcsolási csúszka új dizájnja is.

Fontos megjegyezni, hogy Az iOS 7.1-re egyelőre nincs jailbreak, így frissítés után nem lehet jailbreakelni. Az új verzió már elérhető a Beállításoknál (Settings) a Szoftverfrissítés (Software Update) címszó alatt.

Kíváncsi vagy, milyen változásokon ment át a rendszer? A videóban minden fontos és apróbb átalakítást bemutatnak.

 

 

 

Forrás: Mashable.com, Techradar.com

Vissza