Infografika – a mobil eszközök és a nyomtatás kapcsolata

Farkas Norman - 2014. március 12.

Az EFI érdekes infografikája röviden bemutatja a nyomtatás és a mobil eszközök történetét, illetve azt, hogy a két iparág miként kapcsolódott össze az idők folyamán, s napjainkra mennyire elterjedt megoldássá vált a mobil nyomtatás.

Napjainkban nem ritka, hogy mobilunkról vagy tabletünkről nyomtatunk ki egy koncertjegyet, vagy repülőjegyet. Abba azonban kevesen gondolunk bele, hogy milyen út vezethetett ahhoz, hogy ezt megtehessük.

Az EFI nemrég közzétett infografikája azt próbálja szemléltetni, hogy miként alakult ki a mobil nyomatás technológiája az új vívmányok, a piaci szereplők együttműködése és a felhasználói igények mentén. A történet egészen a XV. századra nyúlik vissza, amikor Johannes Gutenberg feltalálta többek között a mozgatható betűelemekkel való könyvnyomtatást. Ezután a nyomtatás és a mobil eszközök fejlődésének néhány mérföldkövét láthatjuk, majd körvonalazódik a felhasználók, illetve az üzleti szektor mobil nyomtatásra való igénye, amire – mint látható a kép alsó részén – gyorsan és hatékonyan felelt a piac.

 


 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza