Bemutatkozott a Xiaomi Redmi Note

Farkas Norman - 2014. március 20.

Mindössze cirka 29 ezer forintot kell kicsengetni Kínában a Xiaomi újdonságáért, mely nyolcmagos processzorral, 5,5 hüvelykes HD kijelzővel és 13 megapixeles kamerával büszkélkedhet.

A várakozásoknak megfelelően a Xiaomi lerántotta a leplet legújabb belépőszintű készülékéről, mely elképesztően jó ár/érték arányával vonzza magához a vásárlókat.

A Redmi Note névre hallgató phablet két változatban jelenik meg, melyek csak processzor, RAM méret és ár tekintetében térnek el egymástól. Az olcsóbb, 799 jüanba (kb. 29 ezer forint) kerülő Redmi Note meghajtásáért egy 1,4GHz-es nyolcmagos MediaTek (MT6592) processzor felel, amit 1GB RAM egészít ki. Az erősebb, 999 jüant (kb. 36 ezer forint) kóstáló variánsban egy szintén nyolcmagos, de 1,7GHz órajelű CPU dolgozik, aminek munkáját 2GB RAM segíti.

Egyebekben nem különbözik a két modell: előlapjukon egy 5,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HD IPS OGS érintőkijelző terül el, képalkotási képességeikről egy 5 megapixeles front és egy 13 megapixeles, LED vakuval segített hátlapi kamera gondoskodik. A belső tárhely mérete 8GB, mely microSD kártyával bővíthető, a megfelelő üzemidőt pedig egy 3200mAh kapacitású akkumulátor biztosítja. A több színben megjelenő phabletek nem meglepő módon dual SIM képességekkel is rendelkeznek.

A Redmi Note piaci premierje március 26-án lesz Kínában, de ahogy arról már korábban beszámoltunk, egyéb országokból is előrendelhető a készülék.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza