LG okos izzók Android és iOS felhasználóknak

Farkas Norman - 2014. március 24.

A kisebbik dél-koreai gyártó bemutatta Smart Bulb nevű okos izzóit, melyek azontúl, hogy vezeték nélkül összeköthetők, majd irányíthatók az androidos és az iOS rendszerű készülékekkel, néhány igen praktikus és vagány funkcióval is rendelkeznek.

A technológiai fejlődés előrehaladtával egyre okosabbá válnak otthonaink is. Egy Smart Home, azaz okos otthon nélkülözhetetlen elemei lehetnek az LG most bemutatott okos izzói.

Hogy mitől okos a Smart Bulb izzó? Nos, elsősorban azért, mert képes kommunikálni az Android és iOS rendszerű kütyükkel, melyekről kedvünkre vezérelhetjük. Ez a funkció a kockák számára nyilván annyira alap, hogy itt el is veszítik érdeklődésüket a cucc iránt, viszont érdemes tovább olvasni a cikket. Az okos izzó repertoárjában ugyanis néhány igazán érdekes dolog is helyet kapott.

Ilyen okosság például, hogy az izzó villog, ha hívás érkezik a vele összekapcsolt készülékre. Ez a funkció engem például eléggé zavarna, ezért biztos nem használnám. Sebaj, akad még biztonsági üzemmód és játék mód is, ezek sokkal izgalmasabbak. Előbbi egy praktikus megoldás, ami révén a távollétünkben is fel- lekapcsolnak az izzók, így azt a látszatot kelthetjük, mintha otthon lennénk. Az egyelőre csak androidos készülékek esetén használható Play módnak a házibulikon vehetjük hasznát, mert bekapcsolásával az éppen játszott zene ütemére kezdenek villogni a fényforrások.

 

 

A gyártó elmondása szerint a Smart Bulb nemcsak okos, hanem energiatakarékos és tartós is: átlag napi 5 órás használattal számolva 10 évig bírja egy izzó.

Ami az árat illeti, egy darab okos izzó ára 32 dollár körül alakul, ami nem kis összeg, de nem is vészes, ha az extra funkciókat is számításba vesszük. Egyelőre sajnos nem tudni, hogy az LG mikor dobja piacra az újdonságot Európában, sőt az is rejtély, még, hogy egyáltalán eljut-e hozzánk a jövőben. 

 [Forrás: IntoMobile]

Vissza