Wiko WAX: Tegra 4i alapú „belépő” Európának

Farkas Norman - 2014. március 25.

200 eurós kezdőárral landol az európai piacon a világ első Tegra 4i processzorral meghajtott okostelefonja, a Wiko WAX. Az LTE támogatással érkező mobil tudása nagyjából egy szinten van a HTC One X-ével.

A Wiko WAX cirka egy hónapja vált ismertté, amikor kiderült róla, hogy a világ első Nvidia Tegra 4i chipsettel felvértezett okostelefonját köszönthetjük személyében. A készülék megjelenéséről most új hírek érkeztek a cellulari.it, illetve a GSM Arena jóvoltából.

A friss infók szerint a WAX Olaszországban debütál a közeljövőben, majd Németországban és Franciaországban is elérhető lesz. Ezután egyéb európai országokban is felkerülhet az üzletek polcaira. A készülék várható ára 200 euró körül alakul, ami igazán hívogató összeg, tekintve, hogy egy LTE-képes, HD kijelzővel és négy plusz egy magos processzorral szerelt mobilról van szó.

Kicsit mélyebbre tekintve a motorház alá kiderül, hogy a Wiko WAX működéséért felelős Nvidia Tegra 4i processzor magjai 1,7GHz-es órajelen pörögnek. Ezt a nem éppen gyenge egységet 1GB RAM, 4GB bővíthető tárhely, 4,7 hüvelykes, 1280 x 20 pixel felbontású érintőkijelző, valamint 5 megapixeles előlapi és 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera egészíti ki.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza