Új Toshiba Satellite L sorozatú laptopok

Czipperer Dia - 2014. március 27.

A Toshiba bejelentette új, L-sorozatú laptopjait, a 15,6 hüvelykes Satellite L50/L50D és a 17,3 hüvelykes Satellite L70 modelleket. A készülékek között érintéssel vezérelhető, nagyméretű és Full HD felbontású masinák is vannak.

 

Új Toshiba Satellite-L sorozatú laptopok – kitűnő szórakozás, nagy teljesítmény

2014. március 27. Budapest, Magyarország A Toshiba Europe GmbH bejelentette legújabb, L-sorozatú laptopjait: a 15,6 hüvelykes (39,6 cm) Satellite L50/L50D és a 17,3 hüvelykes (43,9 cm) Satellite L70 modelleket. A számos multimédiás funkcióval ellátott notebookok azok számára jelentenek ideális választást, akik igényes szórakozásra vágynak, és munkájuk során sem nélkülözhetik a kiváló teljesítményű eszközöket. Az L-sorozatú, többféle színben készülő laptopok között érintéssel is vezérelhető, nagyméretű, illetve Full HD felbontású kijelzővel rendelkező modellek is megtalálhatók.

Kitűnő szórakozás, többféle méret

A vékony, mindössze 23,5 mm vastagságú notebookok négy elegáns színben kaphatók. A fényes kialakítású Satellite L50/L50D stílusos és egyszerűen hordozható, így mindazok számára ideális választás, akik munkájuk során nem szeretnék a szórakozást sem nélkülözni. A Satellite L50t modelleket tízujjas érintőképernyővel is ellátták, továbbá a Windows 8.1 operációs rendszer minden funkcióját kihasználva az alkalmazások használata, valamint a dokumentumok kezelése is kényelmes és egyszerű.

Azok számára, akik lecserélnék régi asztali számítógépüket, vagy munkájukhoz nagyobb kijelző szükséges, az L70-es modell az ideális választás. A sokféle funkció, a megnövelt, akár 6 órás akkumulátor üzemidő, a nagyméretű kijelző rugalmas használatot biztosít. A világos aranyszínű készülékház a notebooknak lélegzetelállító külsőt kölcsönöz.

Felhasználóbarát működés, kiváló hangzás

Egy új, L-sorozatú notebook - egyedi megjelenése és ergonomikus kialakítása révén - hosszabb idejű használathoz is rendkívül kényelmes. A Satellite L50/L50D modelleket keret nélküli, szigetes elrendezésű billentyűzettel és nagyméretű érintőlappal látták el. Az új kialakítású billentyűsapkák egyszerűbb használatot és ezzel együtt kényelmesebb munkavégzést biztosítanak az irodában és útközben is.

Az L50/L50D és L70 modelleket egyaránt kiváló hangrendszerrel látták el: a DTS Sound hangzásjavító eljárás, a megemelt hangerő, a kiváló basszus, és a részletgazdag hangzás révén a zenehallgatás kivételes élmény. A Skullcandy™ hangolással ellátott, kitűnő minőségű sztereó hangszórók torzításmentes, valósághű hangzást biztosítanak filmnézés vagy játék közben és kedvenc zenéink hallgatása során is.

L50

Gyors és erőteljes

Filmrajongók, világhálón szörfölők, diákok és fényképészek is megelégedéssel használhatják a beépített Intel vagy AMD processzorokkal felszerelt notebookokat. Az akár 4. generációs Intel Core i7 feldolgozóegységekkel rendelkező L50 és L70 modellek kiválóan működnek nagy számításigényű, több szálon futó alkalmazások használata esetén is. Az L50D notebookokat pedig az AMD legújabb processzoraival látták el.

A Satellite L-sorozatú laptopok a felhasználó igényeitől függően integrált vagy dedikált grafikus egységgel is megvásárolhatók. Az integrált Intel HD grafikus egység mindkét méretű notebookhoz választható. A legújabb, AMD Radeon R-sorozatú dedikált GPU-val ellátott változatok gyors, nagy teljesítményű képfeldolgozást tesznek lehetővé, így az intenzív, nagy számításigényű alkalmazások használata is problémamentes. A Satellite L70 modellek pedig videoszerkesztéshez és erőforrásigényes játékokhoz is kiválóan használhatók a 2 GB GDDR5 VRAM-mal ellátott AMD Radeon R9 M265X grafikus egységnek köszönhetően. A 15,6 hüvelykes (39,6 cm) modell beépített DVD meghajtó nélkül is elérhető.

A választható, kiváló minőségű Full HD, HD, illetve HD+ (L70/L70D modelleknél) felbontású kijelzőn minden tisztán, élesen jelenik meg. A kép minőségét a Toshiba Resolution+ eljárása valós időben tovább javítja, ezzel biztosítva, hogy fotóink és videóink valósághűen, a lehető legnagyobb vizuális élményt nyújtva jelenjenek meg az L70 nagy kijelzőjén, vagy az L50-es modellen akár útközben is.

L70

Rugalmas felhasználás, közösségi hálózatokhoz tervezve

Az akár 1 TB-os, nagykapacitású beépített meghajtónak köszönhetően a felhasználók kedvenc videóikat, képeiket, zenéiket mindig magukkal vihetik, és akár meg is oszthatják azokat barátaikkal, bárhol is legyenek. A beépített, akár 4 db USB csatlakozó (melyek közül akár 2 USB 3.0 szabványú is lehet) az eszközök közti adatcserét, a fényképezőgépekről történő letöltést, a videók megosztását rendkívül egyszerűvé és gyorssá teszi. Az USB portok egyike a Sleep-and-Charge funkciót is támogatja, így mobiltelefonunk, MP3-lejátszónk a notebook bekapcsolása nélkül is tölthető. A sorozat minden változata Wi-Fi tanúsított Miracast funkcióval is rendelkezik, néhány modellt pedig Intel Wireless Display technológiával is elláttak, így nagy megjelenítők csatlakoztatása egyszerűen, kényelmesen, vezetékek használata nélkül is lehetséges. Természetesen a laptopokba HDMI® kimenetet is beépítettek, így televíziók csatlakoztatása sem jelenthet gondot. Egyes modellek HDMI portja Ultra HD felbontású tartalmak átvitelére is alkalmas, így ezekhez megfelelő UHD kijelzőt is csatlakoztathatunk.

A Toshiba Satellite L-sorozatú modelljei 2014 második negyedévében kerülnek az európai boltokba.

 

Toshiba Satellite L-sorozat:

  • HDD: akár 1 TB (5400 rpm)
  • Memória: Akár 16 GB (8 GB x2) 1600 Mhz, DDR3L
  • Audió: sztereó hangszórók Skullcandy hangolással, fejhallgató / mikrofon
  • Csatlakozók: RGB, HDMI (Ultra HD kimenettel), 2 az 1-ben SD-kártyaolvasó, Kensington-zár csatlakozó
  • Kapcsolatok: Gigabit LAN, Wi-Fi 802.11ac szabvány Intel® Dual Band Wireless-AC 3160 adapterrel, Intel Wireless Display, Wi-Fi tanúsított Miracast, HD webkamera
  • Akkumulátor üzemidő: akár 6 óra
  • Operációs rendszer: Windows 8.1 64-bit

 

Satellite L50/L50D/L50t :

  • Kijelző: 15,6 hüvelyk (39,6 cm) HD (1366 x 768) vagy Full HD (1920 x 1080) LED háttérvilágítással rendelkező kijelző választható érintésvezérléssel
  • Processzorok: akár 4. generációs Intel Core i7 CPU vagy AMD 2014-es fősorozatú „Beema” kódnevű notebook platformja
  • Grafikus egység: integrált Intel HD grafikus egység vagy AMD Radeon R-sorozatú dedikált GPU-k
  • Választható Super-Multi DVD meghajtó
  • Csatlakozók: a fentiek mellett 2 x USB 2.0 és 1 x USB 3.0 (USB Sleep and Charge funkcióval) vagy 1 x USB 2.0 és 2 x USB 3.0 (ebből 1 USB Sleep and Charge funkcióval)
  • Színek: fekete, világos arany, fehér, piros
  • Méretek: 380 x 259,9 x 23,5 mm (érintésvezérlés nélkül) / 24,5 mm (érintésvezérléssel)
  • Tömeg: 2,2 kg (érintésvezérlés nélkül) / 2,35 kg (érintésvezérléssel)

 

Satellite L70:

  • Kijelző: 17,3 hüvelyk (43,9 cm) HD+ (1600 x 900) vagy Full HD (1920 x 1080) LED háttérvilágítású kijelző
  • Processzorok: akár 4. generációs Intel Quad Core i7 CPU-k
  • Grafikus egység: Integrált Intel HD grafikus egység vagy akár AMD Radeon™ R9 M265X sorozatú grafikus egység 2 GB GDDR5 VRAM-mal
  • Választható Blu-ray BD-RE (BDXL) meghajtó vagy Super-Multi DVD meghajtó
  • Csatlakozók: a fentieken kívül 2 x USB 2.0 és 2 x USB 3.0 (ebből 1 USB Sleep and Charge funkcióval)
  • Szín: világos arany
  • Méretek: 413 x 268 x 29 / 33,7 mm
  • Tömeg: 2,7 kg

 

Kulcsszavak: AMD, Intel, notebook, Toshiba
Vissza