Néhány hónap múlva debütál a Nokia okosórája?

Farkas Norman - 2014. március 27.

A Microsoft április elején megrendezésre kerülő BUILD konferenciáján szinte biztos, hogy nem láthatjuk a Nokia okos karóráját, de a várakozások szerint néhány hónap múlva bemutatja viselhető okos kütyüjét a finn gyártó.

Ugyan már a jövő hónapban lezárulhat a Nokia mobil részlegének akvizíciója, a finnek ezt követően is előrukkolhatnak különféle eszközökkel, például viselhető okos kiegészítőkkel. A WPCentral hasábjain olvashatók Daniel Rubino szavai, melyek szerint az április 2-án kezdődő BUILD konferencián biztosan nem tűnik fel a Nokia okos karórája az új, Windows Phone 8.1 rendszerű Lumia modellek mellett, de később, akár már a nyár folyamán debütálhat a csuklón viselhető kütyü.

Jelenleg csak találgathatunk, vajon mire lehet képes a finnek órája. Vélhetően a Windows Phone rendszerű okostelefonokkal fog majd kommunikálni, szorosan együttműködve a rendszer 8.1-es verziójában bemutatkozó értesítési központtal. Talán különböző fitnesz funkciókat is kap az eszköz, –ahogy azt több már piacon lévő konkurens megoldásban is megfigyelhető – így képes lehet például számolni a lépéseinket, figyelni a mozgásunkat, monitorozni az alvásunkat. Mindemellett a Bluetooth headset funkció jelenléte is valószínűsíthető, de korántsem vehetjük biztosra.

 



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza