A Samsung bemutatta a Galaxy Tab4 szériát

Czipperer Dia - 2014. április 2.

A dél-koerai techóriás bemutatta középkategóriás táblagépeit, a Galaxy Tab4 széria tagjait kedden. A masinák várhatóan a második negyedévben landolnak a piacon.

Éppen bolondok napján, április 1-jén mutatta be a Samsung legújabb táblagépeit, a Galaxy Tab4 széria három tagját. A modellek különféle méretben érkeznek, 7 és 8 valamint 10,1 hüvelykes masinát készített a gyártó. A készülékek Wifi és LTE verzióban is kaphatók majd.

A táblagépek a középkategória versenyzői, ennek megfelelően alakul felszereltségük is. Jó hír viszont, hogy fedélzetükön a legújabb Android verzió, a 4.4 KitKat teljesít szolgálatot, valamint Bluetooth 4.0-án keresztül léphetnek kapcsolatba más eszközökkel.

A táblagépek lelke egy 1,2 GHz órajelű négymagos processzor, WXGA kijelzőjük felbontása pedig 1280 x 800 pixel. Mindegyik modell két kamerával felszerelve érkezik, egy 3 megapixeles előlapival, valamint egy 1,3 megapixeles hátlapival.

Érdekes, hogy a specifikációk tekintetében nagyon azonosak a modellek, sőt, még a kijelzőméret tekintetében is. A 7 és 8 hüvelykes modell között nem szembetűnő az eltérés méretben, a 10,1-es verziónál tapasztalható igazán a különbség.

Galaxy Tab4 7.0
Galaxy Tab4 8.0

 

A tárhely és memória terén is azonos a felszereltség. Mindegyik modell 1,5 giga RAM-mal és 16 giga tárhellyel érkezik, ám a 7 hüvelykes modell 8 gigás verzióban is elérhető lesz. A kapacitás microSD-vel 64 gigáig növelhető, ez utóbbi modell esetén viszont a 3G/Wifi változat csak 32 gigáig turbózható, az LTE modell esetén lehet 64 gigára feltornászni a tárhelyet.

Galaxy Tab4 10.1

A tabletek fekete és fehér színekben kaphatók majd. Az árakat egyelőre nem közölte a Samsung.

 

Forrás: Sammobile.com, kép: Mashable.com, Sammobile.com

Vissza