A hagyományos okosórán túl – Rufus Cuff

Czipperer Dia - 2014. április 16.

Egy új hordható kiegészítő bukkant fel az Indiegogo oldalán, amely a készítők szerint nem egy egyszerű okosóra, funkcionalitásában jóval túlmutat azokon.

A Rufus Labs találmánya a Rufus Cuff hordható okos kiegészítő, amelyet a vállalat alapítója és vezetője, Gabe Grifoni kutyája után nevezett el. Az eszközzel kapcsolatban elmondta, hogy a hagyományos értelemben vett okosórákon túlmutató kategóriáról van szó.

A Rufus Cuff az Indiegogón tűnt fel, ahol jelenleg is – még 12 napig – keresi a támogatókat Már első ránézésre látható, hogy sokkal nagyobb a kijelzője, mint az eddig látott modelleknél. Mérete közelít egy kis képernyős mobiltelefonéhoz a maga 3 hüvelykével. Grifoni szerint ezáltal  versenyelőnyre tesz szert a piacon, és sokkal könnyebb kezelni is. Ráadásul a nagy méretnek köszönhetően a súly is jobban eloszlik, így – elmondása szerint – a viselését is könnyű megszokni.

Az oldalon olvashatjuk, hogy az eszköz fedélzetén olyan nyílt forráskódú Android rendszer fut (KitKat Kernel), mint az okostelefonokon, ezáltal számos alkalmazás letölthető rá a Google Play áruházból, többek között számos közösségi és csevegőalkapplikáció, mint a Skype vagy a WhatsApp.
 



Mint egy mini telefon

Az eszköz beépített mikrofonnal rendelkezik és természetesen kamerával is, így minden feltétel adott ahhoz, hogy akár videóhívásokat is bonyolítsunk vele. Böngészőt is találunk rajta, így az órán keresztül szörfözhetünk a világhálón, melyet Wifi kapcsolattal érhetünk el. Az eszközön van még GPS, gyorsulásmérő és mozgásérzékelő szenzor is, ezáltal a legtöbb fitnesz alkalmazást támogatja.

A teljes képernyős billentyűzettel pedig olyan könnyen cseveghetünk bárkivel, mintha telefonról tennénk mindezt. Egy átlagos okosóra esetén az üzenetek bár megérkeznek az eszközre, és meg is nézhetjük, a válasz azonban vagy nem megoldott, vagy igen nehézkes a kis képernyő miatt. Ha pedig még ez a képernyő is kicsinek bizonyul, diktálhatjuk is a szöveget a beépített hangtámogatásnak köszönhetően. 
 


Még telefon sem kell hozzá

Az eszköz Android és iOS rendszerű készülékekkel is képes együttműködni. Ám, ha nincs csatlakoztatva telefon hozzá, akkor is Wifi-kapcsolattal gond nélkül el lehet olvasni az e-maileket, közösségi oldalakba is bejelentkezhetünk, de akár még videóhívást (csevegésnél) is indíthatunk anélkül, hogy bármilyen telefon is lenne a közelben. Az eszköz egyébként Bluetooth 4.0-án keresztül kapcsolódik a telefonhoz, és jelez, amint a készülék hatótávolságon kívülre kerül.

Az óra a tervek szerint több színben kerül majd piacra. A hagyományos fekete szín mellett vörös, kék, élénkzöld, citromsárga és barna színekben is kapható lesz. A pántok cserélhetők, így könnyen lehet váltogatni a színek között.

 

The Rufus Cuff (works with iPhone & Android) from rufuslabs on Vimeo.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza