Intel Devil’s Canyon CPU-k érkeznek júniusban

Széll Zoltán - 2014. április 24.

Az Intel márciusban jelentette be „Desktop Reinvented” stratégiáját, melynek keretében növeli az asztali és AiO (minden egyben) PC-k teljesítményét, valamint könnyű használhatóságát, és ezeken túl kibővíti az alkalmazások tartományát. A stratégia részeként a vállalat azt tervezi, hogy ezek megvalósításához új PC formátumokat, szoftvereket, termékeket és új technológiákat vezet be.

Az új termékek egyike a reteszeletlen órajelszorzót magába foglaló „Devil’s Canyon” mikroprocesszor a socket 1150 csatlakozóaljzathoz. A Haswell mikroarchitektúrán alapuló CPU a magasabb órajelhez növelt „Thermal Interface Material” (hőelvezető anyagot) használ továbbfejlesztett tokozó anyaggal. Az új processzorok a jelenlegi „K” osztályú asztali processzorokat helyettesítik.

A további érkező termék a „Pentium Anniversary Edition” (Pentium jubileumi kiadás) processzor olyan jellemzőkkel bír, mint a „Quick Sync Video” és a reteszeletlen órajelszorzó. A VR-Zone weboldal szerint a „Devil’s Canyon” és a Pentium processzorok bevezetésére 2014. június 2-án kerül sor.

A VR-Zone megerősítette, hogy a „Haswell Refresh” asztali termékek május 11-én érkeznek. A „Haswell Refresh” modellek már feltűntek az Intel hivatalos árlistájában. A már ismert specifikáción alapulnak, a frissítés az asztali CPU-k teljesítményét növelte. A H97 és Z97 9-es sorozatú lapkakészletekre épülő új alaplapok szintén május 11-étől lesznek kaphatók.

 

 

Forrás: cpu-world.com
 
 

Kulcsszavak: Intel, processzor
Vissza