Blu Life Pure XL – autofókuszos előlapi kamerával

Farkas Norman - 2014. május 6.

A Blu Products legújabb csúcsmodellje előlapi kamerájával tűnik ki az okostelefonok tömegéből. A Blu Life Pure XL névre hallgató készülék konkrétan a világ első mobilja, amelynek frontoldalán autofókuszos egység kukucskál, így minden eddiginél jobb szelfiket lőhetünk a segítségével.

A szuper ár/érték aránnyal bíró készülékeiről ismert Blu Products fellibbentette a fátylat legújabb, prémium kategóriában versenyző okostelefonjáról, mely a Pure XL nevet viseli. A decemberben bemutatott Gionee Elife E7 dizájnját idéző mobil érdekessége a multimédiás képességeiben keresendő, ugyanis a világ első autofókuszos (egyébként 8 megapixeles) előlapi kamerával ellátott telefonját ismerhettük meg személyében. Jó hír, hogy nem csak videochateléskor és szelfizéskor kapunk remek képminőséget, hanem sima mobilfotózáskor is, hiszen a készülék hátlapján egy 16 megapixeles, 1/2,3 hüvelykes érzékelővel szerelt hátlapi kamera csücsül, amellyel gyenge fényviszonyok között is érdemben fotózhatunk.

A Blu Life Pure XL nem csak képalkotás frontján van az élvonalban. Működéséről egy 2,2GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzor gondoskodik, amit 3GB RAM és 16 vagy 32GB tárhely egészít ki. A fedélzeten az Android 4.2 Jelly Bean rendszer fut, amit egy 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőkijelzőn keresztül vezérelhetünk. A gyártó ígérete szerint az OS a későbbiekben frissül 4.4 KitKatre. A phablet hosszúságát és szélességét tekintve ugyan nem apró (150,5 x 75 milliméter), karcsúsága (9,5 milliméter) és pofás dizájnja barátságossá teszi.

 

 

A kategóriában pehelysúlyúnak számító (128 gramm) kütyü május 2án landol a piacon. A 16GB-os változatért 349 dollárt (kb. 74 ezer forint), a 32GB-osért pedig 399 dollárt (cirka 89 ezer forint) kell kicsengetni.



 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza