Jövő héten debütál a Motorola új mobilja

Farkas Norman - 2014. május 7.

Jövő héten, Londonban mutatkozik be a Motorola Mobility legújabb okostelefonja. Az immár a Lenovo fennhatósága alatt álló amerikai vállalat viszonylag ritkán tesz le friss készülékeket az asztalra, ezért is izgatottan váratjuk az eseményt.

Sokan a Motorola új fénykorát várták, amikor felvásárolta a Google, ám az elmúlt néhány évben nagyon kevés új készülék gurult le a gyártó futószalagjairól. Így egyértelművé vált, hogy elsősorban a szabadalmak miatt szemelte ki magának céget a keresőóriás.

Csak két erős ajánlatra lehettünk figyelmesek, a kivételes testreszabhatóságot biztosító Moto Maker szolgáltatással nyomuló Moto X-re és az elképesztő ár/érték aránnyal bíró Moto G-re. A Moto X sikerét jelentősen korlátozza, hogy a Moto Maker kizárólag az Egyesült Államokban érhető el hozzá, a többi régióban – melyekben csak később jelent meg – nem. A Moto G története jóval pozitívabb, a tudásához képest fillérekbe kerülő készüléket világszerte imádják a felhasználók, s mint nemrég megtudtuk, ez a Motorola pénzügyi eredményeire is jó hatással van.

 

 

Mivel a cég átkerült a Google-éből a Lenovo kezébe, ismét egy új korszak elé nézünk, melyről egyelőre nem sok elképzelésünk van. A kínai vállalat vélhetően a jól ismert márkanévvel Amerikában próbál majd terjeszkedni.

Jó hír, hogy már nem kell sokat várnunk az első Motorola mobilra, mely a Lenovo égisze alatt születik, ugyanis a nemrég kiküldött sajtómeghívók alapján május 13-án, azaz jövő héten kedden lesz egy készülékbemutató. Szinte semmit nem lehet tudni az esemény sztárjáról, de az eddigi pletykák szerint két lehetőség van: vagy a Moto X utódjáról hullik le a lepel, vagy a Moto G-vel egy kategóriába eső Moto E debütál, mely testvéréhez hasonlóan kedvező árával próbál hódítani. Felmerül a kérdés, hogy a rendezvényen felbukkan-e a korábban leleplezett Moto 360 okos karóra, mely kör alakú számlapjával és prémium anyaghasználatával tűnik ki a tömegből.



 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza